Pietarin juna-asemat

Suurkaupunki Pietarissa on peräti viisi päärautatieasemaa. Suomalaisille näistä selvästi tärkein on kuitenkin Finlyandskiy (Suomen Asema) ja kaikkein suurin juna-asema on Moskovski (Moskovan asema).

Pietarin juna-asemat

Suomen Asema (Finlyandskiy)

Suomen asema (Финля́ндский вокза́л) sijaitsee sijaitsee Leninin aukiolla hieman Pietarin ydinkeskustan pohjoispuolella Nevan pohjoisrannalla. Nimensä mukaisesti Suomesta Pietariin kulkevat Allegro-junat päättävät matkansa nimenomaan Suomen Asemalle. Tämän lisäksi asemalta kulkee myös paikallisjunia Karjalankannakselle esim. Käkisalmeen.

Aivan aseman vieressä on myös punaisen metrolinjan 1 asema Ploshchad Lenina(Пло́щадь Ле́нина), jolla pääsee ydinkeskustaan ja josta voi vaihtaa myös kaikkiin.

Moskovan Asema (Moskovski)

Moskovan asema (Моско́вский вокза́л) on Pietarin suurin juna-asema. Asema sijaitsee Pietarin keskustassa Vosstanija-aukion eteläraidalla. Nimensä mukaisesti sieltä liikennöidään mm. Moskovan junia, mutta myös moniin muihin osiin etelä- ja Itä-Venäjällä kuin myös Krimille.

Juna-aseman vieressä sijaitsevat punaisen metrolinjan 1:n asema Ploschad Vosstaniya ja vihreän metrolinja 3:n asema Majakovskaja.

Vitebskin asema

Vitebskin juna-asema sijaitsee Pietarin keskustan eteläosassa hieman Nevan Fontanka-haaran eteläpuolella. Asemalta liikennöidään junia Etelään mm- Pihkovaan, Baltian maihin, Valko-Venäjälle, Ukrainaan ja pidemmälle Keski-Euroopan suuntaan. Vieressä sijaitsee metrolinjan 1 asema Pushkinskaya ja metrolinjan 5 asema Zvenigorodskaya.

Laatokan asema (Ladožski)

Laatokan asema (Ла́дожский вокза́л) sijaitsee selvästi keskustan itäpuolella. Asemalta liikennöidään junia Pietarista pohjoiseen ja itään esimerkiksi Murmanskiin, Petroskoihin ja Jekaterinburgiin.

Baltian asema (Baltiysky)

Nimestään huolimatta Baltian asemalta (Балти́йский вокза́л) ei kulje junia Baltian maihin, vaan se palvelee ainoastaan Pietarin lähiliikennettä. Asema sijaitsee hieman Pietarin keskustan lounaispuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *