Poznan matkakohteena

Poznan on noin puolen miljoonan asukkaan kaupunkina Puolan viidenneksi suurin ja Länsi-Puolan suurin kaupunki. Poznan on myös yksi Puolan vanhimmista kaupungeista. Se sijaitsee suurin piirtein Varsovan ja Berliinin puolivälissä, periaatteessa sinne on mahdollista tehdä päiväretki myös Berliinistä. Poznan toimii kuitenkin hyvänä kohdevaihtoehtona pitkälle viikonlopulle, jos haluaa tutustua keskisuuren historialliseen ja nättiin eurooppalaiseen kaupunkiin, joka on kuitenkin suurimpien turistivirtojen ulkopuolella.

Poznanissa on myös pieni kansainvälinen lentokenttä, jonne Ryanair lentää Helsingistä. Lentokenttä sijaitsee hieman kaupungin eteläpuolella ja julkisen liikenteen bussillakin pääsee keskustaan vain 20 minuutissa.

Poznan sijainti kartta

Länsi-Puolassa sijaitsevana kaupunkina Poznanin historiassa ovat näkyneet vahvasti saksalaisvaikutteet. Nykyään Poznan on Puolan tärkeimpiä opiskelija- ja yliopistokaupunkeja. Poznan tunnetaan myös jalkapallokaupunkina. Paikallinen Lech Poznan on Puolan kannatetuimpia jalkapallojoukkueita.

Monien Keski-Eurooppalaisten kaupunkien tapaan myös Poznanissa on varsin viehättävä vanhakaupungin aukio, joka toimii kaupungin sydämenä. Vanha kaupunki on myös Poznanin yöelämän keskusta, baareja ja klubeja on erityisesti tarjolla Wrocławska-kadun varrella. Poznanissa näkemisenarvoista on ehdottomasti myös keskustan pohjoispuolella sijaitseva Cytadela-puistossa, jossa oli merkittävä osa saksalaisten rakentamasta Poznanin linnoituksesta.

Poznań on myös Puolan messu- ja näyttelykeskus. Messukeskus sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *