Poznan matkakohteena

Poznan on noin puolen miljoonan asukkaan kaupunkina, Puolan viidenneksi suurin ja Länsi-Puolan suurin kaupunki. Poznan on myös yksi Puolan vanhimmista kaupungeista.. Se sijaitsee suurin piirtein Varsovan ja Berliinin puolivälissä, periaatteesa sinne on mahdollista tehdä päiväretkiä jommastakummast näistä kaupungeista.

Poznan sijainti kartta

Länsi-Puolassa sijaitsevana kaupunkina Poznanin historiassa ovat näkyneet vahvasti saksalaivaikutteet. Nykyään Poznan on Puolan tärkeimpiä opiskelija- ja yliopitokaupunkeja. Poznan tunnetaan myös jalkapallokaupunkina. Lech Poznan on Puolan suurimpia jalkapallojoukkueita.

Monien Keski-Eurooppalaisten kaupunkien tapaan myös Poznanissa on varsin viehättävä vanhankaupungin aukio, joka toimii kaupungin sydämmenä. Vanha kaupunki on myös Poznanin yöelämän keskusta, baareja ja klubeja on erityisesti tarjolla Wrocławska-kadun varrella. Poznanissa näkemisenarvoista on ehdottomasti myös keskustan pohjoispuolella sijaitseva Cytadela-puistossa, jossa oli merkittävä osa saksalaisten rakentamasta Poznanin linnoituksesta.

Poznań on myös Puolan messu- ja näyttelykeskus. Messkeskus sijaitsee aivan rautatieaeman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *