Ranskan kaupungit matkakohteina

Pariisi on kaikkien tuntema lomakohde, mutta Ranskassa on myös monia muita suuria ja hieman pienempiäkin kaupunkeja, jotka ovat hyvin mielenkiintoisia matkakohteita. Alla luonnehdintoja muista Ranskan suurimmista kaupungeista matkakohteina.

Ranskan suurimmat kaupungit kartalla

Marseille

Marseille on Ranskan toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee Luoteis-Ranskassa Välimeren rannikolla. Se ei ole aivan maan tunnetuimpia matkakohteita, mutta on värikkään ja pitkän historiansa ansiosta kuitenkin mielenkiintoinen suurkaupunki. Marseillea on kutsuttu myös Ranskan vanhimmaksi kaupungiksi ja se voi olla hyvä vaihtoehto niille jotka haluavat matkustaa Välimerelle kaupunkiin, jonne kaikkein suurimmat turistimassa eivät kuitenkaan löydä. Gastronomian osin kalakeitto Bouillabaisse on ruoka, jota on syytä kokeilla Marseillessa. Kaupungin Olympique de Marseille on myös yksi maan suosituimmista jalkapalloseuroista.

Lyon

Lyon on Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki ja voisi sanoa, että se on monilla tavoilla aliarvostettu matkakohde. Gastronomian ystäville se on ehkä jopa Pariisia parempi kohde. Ruuan ja viinin ohella Lyonin on suurkaupunki, josta löytyy historiallisen arkkitehtuurin ja tunnelmallisten pikkukatujen ohella tekemistä kaikille. Kuriositeettina voisi mainita, että historian varhaisimmat elokuvantekijät tulivat Lyonista.

Nizza

Nizza on ehkä Pariisin jälkeen Ranskan tunnetuin lomakohde. Nizzassa on myös Pariisin ulkopuolella Ranskan suurin lentokenttä, joka toimii porttina useimmille Ranskan Rivieralle matkaaville. Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki. Mielenkiintoisen kulttuuri- ja iltaelämän ohella se tarjoaa matkailijalle kuitenkin kauniit Välimeren rannat. Monaco, Cannes ja Italian raja ovat myös vain muutamien kymmenien kilometrien päässä.

Lille

Vajaan neljännesmiljoonan asukkaan Lille on Pohjois-Ranskan suurin kaupunki ja osa laajempaa melko yhtenäistä kaupunkialuetta Belgian rajalla.

Strasbourg

Monet tuntevat Strasbourgin parhaiten Euroopan parlamentin kokoontumispaikkana, mutta se on myös aidosti yksi Keski-Euroopan kauneimpia kaupunkeja, jolla on myös mielenkiintoinen historiallinen asemansa Ranskan ja Saksan raja-alueella. Se toimii myös hyvänä tukikohtana Alsacen viinialueeseen tutustumiseen.

Bordeaux

Noin neljännesmiljoonan asukkaan Bordeaux tunnetaan varmasti parhaiten viineistään ja viinien ystäville tämän on jo varmasti itsessään riittävä syy tehdä lomamatka Bordeaux iin ja vierailla viinialueilla varsinaisen kaupungin ulkopuolella.

Reims

Reims on Champagnen alueen suurin kaupunki. Se on toisaalta mahdollinen päivämatkakohde Pariisista, mutta myös kaupunki, jossa on nähtävää pitkän viikonlopun ajaksikin. Samppanjan ohella Reims tunnetaan erityisesti mahtavasta Notre-Damen katedraalistaan.

Dijon

Dijon on Burgudin alueen suurin kaupunki. Reimsin tapaan se on myös kaupunki, johon on mahdollista tehdä päiväretki Pariisista. Dijonissa voi kuitenkin viettää useamman päivän ja helposti pidempäänkin, jos sitä käyttää tukikohtana koko Burgundin alueeseen tutustumiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *