Riika vanhakaupunki

Riian vanhakaupunki (latviaksi Vecrīga) on matkailijan näkökulmasta kaupungin mielenkiitoisimpia alueita. Riian vanhakaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon. Se sijaitsee kaupungin ytimessä Väinäjoen itäpuolella ja se rajautuu muiltakin osin melko selvästi, etelässä pääväylä 13. janvāra ielaan, Idässä puistoon ja kanavaan ja pohjoisessa pääväylä Krišjāņa Valdemāra ielaan.

Vanhankaupungin tunnetuimpia maamerkkejä ovat Mustapäiden talo, kirkot ja katedraalit, kuten tuomiokirkko ja Pyhän Pietarin kirkko. Pyhän Pietarin kirkon tornin näköalatasanteelta saa myös lintuperspektiivin vanhaankaupunkiin.

Vanhankaupungin kolme tärkeintä aukiota ovat Doma laukums, Līvu laukums ja Rātslaukums. Yksittäisistä kaduista ehkä tärkein on etelä-pohjoissuunnassa kulkeva Vaļņu iela. Riian satama sijaitsee vain vajaan kilometrin verran Riian vanhastakaupungista pohjoiseen.

Vanhassakaupungissa on luonnollisesti suuri määrä ravintoloita, kahviloita ja baareja, mutta nämä eivät aina ole hintalaatusuhteeltaan kaupungin parhaita. Vanhankaupungin suuremmisa ostoskeskuksista maininnanarvoinen on ainakin Galerija Centrs. Butiikkimaisempi pienempi ostoskeskus Basteja Pasāža sijaitsee vanhankaupungin itäreunalla.

Riikan vanhakaupunki kartta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *