Romanian kaupungit ja nähtävyydet

Romanian kaupungit ja nähtävyydet eivät ole monillekkaan tuttuja, eikä sillä välttämättä ole maana kaikkein parhainta mainetta matkailijoiden keskuudessa. Tässä kuitenkin listattuna Romanian suurimmat kaupungit, tärkeimmät alueet ja nähtävyydet.

Romanian kaupungit kartalla

Romanian suurimmat kaupungit

Bukarest

Romanian ylivoimaisesti suurin kaupunki pääkaupunki Bukarest kuuluu reilulla kahdella miljoonalla asukkallaan Euroopan 10:n suurimman kaupuningin joukkoon. Se on kaikilla tavoilla Romanian tärkein keskus. Bukarestissa kyllä on paljon stereotypisen harmaata sosialistisen ajan asuntotuotantoa, mutta myös tätä vanhempaa historiallista rakennuskantaa ja viimeisen päälle modernia viimeisten vuosikymmenten aikana rakennetua kaupunkia. Tämä miksi yhdessä halvan hintatason ja varsin vilkkaan kaupunkikulttuurin kanssa tekee siitä potentiaalisen kaupunkilomakohteen sellaiselle, jolla on edes ripaus seikkailunhalua.

Cluj-Napoca

Noin 325 000 asukkaan Cluj-Napoca on Romanian toiseksi suurin kaupunki ja Romanian varmastikin tunnetuimman alueen Transylvanian suurin kaupunki. Keskikokoisena kaupunkina Cluj-Napoca soveltuu hyvin muutaman päivän matkakohteeksi tai hieman pidempiaikaiseksi tukikohdaksi Transilvanian kiertelyyn. Yliopistokaupunkina Cluj-Napocassa on myös varsin vireä yöelämä. Kaupungissa on myös noin 50 000 asukkaan unkarinkielinen vähemmistö ja unkarilainen kulttuuri näkyykin myös kaupungissa.

Timisoara

Timosara on noin 320 000 asukkaan kaupunki Romanian läntisimmässä osassa lähellä Serbian ja myös Unkarin rajaa. Keskikokoisen kaupungin pienehköltä keskusta-alueelta ei vältämmättä kuitekaan lyödy tekemistä kovin moneksi päiväksi.

Iași

Koillis-Romaniassa lähellä Moldovan rajaa sijaitseva 290 000 asukkaan Iași on Romanian neljänneksi suurin kaupunki.

Constanta

Noin 280 00 asukkaan Constanta on suurin Romanian Mustanmeren rannikolla sijaitsevista kaupungeista. Se on itseasiassa myös Romanian vanhin kaupunki. Romanian tärkein rantakohde Mamaia sijatsee myös vain 10 kilometriä Constantasta pohjoiseen.

Craiova

Craiova on noin 270 000 asukkaan kaupunki Lounais-Romaniassa lähellä Bulgarian rajaa.

Brașov

Galați

Galați on noin 250 000 asukkaan kaupunki Länsi-Romaniassa lähellä Moldovan rajaa.

Ploiești

Noin 200 000 asukkaan Ploiești on Romanian öljyteollisuuden keskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *