Rotterdam matkakohteena – Nähtävyydet ja tekemistä

Rotterdam on Hollannin toiseksi suurin kaupunki, mutta matkakohteena se on jäänyt täysin Amsterdamin varjoon. On totta että Rotterdamissa ei ole pääkaupungin historiallisen kaunista arkkitehtuuria. Rotterdam tuhoutui todella pahasti toisessa maailmansodassa ja alue täyttyi 1900-luvun jälkipuolella ehkä hieman vähemmän kauniista modernistisesta arkkitehtuurista. Rotterdam on historiallisesti profiloitunut satamakaupungiksi ja satama on edelleen Euroopan suurin.

Rotterdam on myös hyvä päivämatkakohde jos viettää pidempää lomaa Amsterdamissa ja haluaa tutusta myös Hollannin toisenlaisiin puoliin. Rotterdamiin pääsee pääkaupungista noin tunnissa junalla.

Rotterdamissa on varsin toimivaa raitiovaunuista ja metrosta muodostuva joukkoliikennejärjestelmä, mutta suuren osan keskustasta voi kiertää jalkaisinkin.

Erasmussilta

Kaupungin nykyään ehkä tunnetuin maamerkki on 90-luvun puolivälissä valmistunut Etelä- ja Pohjois-Rotterdamin yhdistävä Erasmussilta (Erasmusbrug). Vuonna valmistui myös tornitalo Zalmhaven Tower, joka kuuluu koko Euroopan 50 korkeimman rakennuksen joukkoon.

Markthall – Uusi kauppahalli.

Rotterdamin upouusinta puolta edustaa vuonna 2014 valmistunut kauppahalli Markthal. Valtaisa uusi kauppahalli arkkitehtuurinen nähtävyys, mutta luonnollisesti matkaaja löytää sieltä monenlaisia ruokailu- ja ostosmahdollisuuksia

Feyenoord ja De Kuip

Varsinkin jalkapallonystäville, mutta muillekin paikallisen jalkapallojoukkue Feyenoord ottelut ovat kokemisenarvoinen tapahtuma. Feyenoord on Ajaxin ja PSV:n ohella Hollannin suosituimpia ja menestyneitä joukkueita ja ottelutapahtumat Etelä-Rotterdamissa De Kuipin stadionila ovat hyvin tunnelmallisia tapahtumia.

Museoita

Taiteen ystävälille ehkä parhaita vierailukohteita ovat Museum Boijmans Van Beuningen ja Kunstha. Rotterdamin historiallisesta roolista kiinnostuneet voivat vierailla merimuseossa.

Ostosmahdollisuudet ja ravintolat

Rotterdamin tärkeimpiä shoppailualueita ovat Lijnbaan ja Hoogstraat. Nämä sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä toisistaan kaupungin keskustassa joen pohjoispuolella. Kauppakeskuksista ehkä tärkeimpiä ovat De Bijenkorf ja HEMA. Eksoottisempaa kokemusta kaipaavat voivat suunnata keskiviikkoisin ja lauantaisin joen eteläpuolen Afrikaanderplein Marketille, joita pyörittävät erityisesti Hollannin entisistä siirtomaista sukujuuriltaan olevat kaupungin asukkaat.

Vaikka Rotterdam on stereotypioissa työväenluokkainen satamakaupunki ja kaupunki tunnetaan ruuan osalta ehkä parhaiten kebabvuoka kapsalonista, on Rotterdamissa myös vajaa kymmenen Michelin-tähden saanutta ravintolaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *