Euroviisukaupunki Rotterdam matkakohteena – Nähtävyydet ja tekemistä

Rotterdam on Hollanin toiseksi suurin kaupunki, mutta matkakohteena se on jäänyt täysin Amsterdamin varjoon. On totta että Rotterdamissa ei ole pääkaupungin historiallisen kaunista arkkitehtuuria. Rotterdam tuhoutui todella pahasti toisessa maailmansodassa ja alue täyttyi 1900-luvun jälkipuolella ehkä hieman vähemmän kauniista mondernistisesta arkkitehtuurista. Rotterdam on historiallisesti profiloitunut satamakaupungiksi ja satama on edelleen Euroopan suurin.

Rotterdam on myös hyvä päivämatkakohde jos viettää pidempää lomaa Amsterdamissa ja haluaa tutusta myös Hollannin toisenlaisiin puoliin. Rotterdamiin pääsee pääkaupungista noin tunnissa junalla.

Rotterdam: Euroviisukaupunki 2021

Rotterdam nousee kuitenkin keväällä 2021 valokeilaan ja se huomiota, josta se on aiemmin usein jäänyt paitsi kun euroviisut kuitenkin järjestetään kaupungissa. Euroviisujen spesifinä pitopaikkana toimii monitoimihalli ja kongressikeskus Rotterdam Ahoy, johon mahtuu yhteensä noin 16 000 katsojaa. Halli sijaitsee Etelä-Rotterdamissa

Rotterdamissa on varsin toimivaa raitiovaunuista ja metrosta muodostuva joukkoliikennejärjestelmä, mutta suuren osan keskustasta voi kiertää jalkaisinkin.

Erasmussilta

Kaupungin nykyään ehkä tunnetuin maamerkki on 90-luvun puolivälissä valmistunut Etelä- ja Pohjois-Rotterdamin yhdistävä Erasmussilta (Erasmusbrug).

Markthall – Uusi kauppahalli.

Rotterdamin upouusinta puolta edustaa vuonna 2014 valmistunut kauppahalli Markthal. Valtaisa uusi kauppahalli arkkitehtuurinen nähtävyys, mutta luonnollisesti matkaaja löytää sieltä monenlaisia ruokailu- ja ostosmahdollisuuksia

Feyenoord ja De Kuip

Varsinkin jalkapallonystäville, mutta muillekin paikallisen jalkapallojoukkue Feyenoord ottelut ovat kokemisenarvoinen tapahtuma. Feyenoord on Ajaxin ja PSV:n ohella Hollannin suosituimpia ja menestyneitä joukkueita ja ottelutapahtumat Etelä-Rotterdamissa De Kuipin stadionila ovat hyvin tunnelmallisia tapahtumia.

Museoita

Taiteen ystävälille ehkä parhaita vierailukohteita ovat Museum Boijmans Van Beuningen ja Kunstha. Rotterdamin historiallisesta roolista kiinnostuneet voivat vierailla merimuseossa.

Ostosmahdollisuudet

Rottedamin tärkeimpiä shoppailualueita ovat Lijnbaan ja Hoogstraat. Nämä sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä toisistaan kaupungin keskustassa joen pohjoispuolella. Kauppakeskuksista ehkä tärkeimpiä ovat De Bijenkorf ja HEMA. Eksoottisempaa kokemusta kaipaavat voivat suunnata keskiviikkoisin ja lauantaisin joen eteläpuolen Afrikaanderplein Marketille, joita pyörittävät erityisesti Hollannin entisistä siirtomaista sukujuuriltaan olevat kaupungin asukkaat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *