Ruotsin suurimmat kaupungit matkakohteina

Alla listattu Ruotsin 10 suurinta kaupunkia ja lyhyet luonnehdinnat niistä matkakohteina.

Tukholma

Tukholma on Ruotsin pääkaupunki ja ylivoimaisesti suurin kaupunki hieman vajaalla miljoonalla asukkaallaan. Se on monille suomalaisille jollain lailla tuttu kaupunki, mutta harvempi on tutustunut kauheasti pintaa syvemmältä Tukholman tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tukholmassa on suomalaiselle jotain vähän tuttua, mutta ”eurooppalaisempaa” ja suurempaa.

Göteborg

Ruotsin länsirannikolla sijaitseva, reilun puolen miljoonan asukkaan kaupunki Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki ja Tukholmaan verrattuna ehkä ”työväenluokkaisempi”. Kulttuuria, ravintoloita ja kaupunkielämää on kuitenkin tarjolla vaativaankin makuun ja Göteborgissa sijaitsee myös Pohjoismaiden suurin huvipuisto Liseberg.

Malmö

Skånessa parinkymmenen kilometrin päässä naapurimaa Tanskan pääkaupunki Kööpenhaminasta sijaitseva 350 000 asukkaan Malmö on Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki. Nyky-Malmön tunnetuin maamerkki on varmasti lähes 200 metriä korkea asuinrakennus Turning Turso. Malmö on oikeasti mielenkiintoinen päiväkohde Kööpenhaminassa pidempään aikaa viettäville. Tai periaatteessa Kööpenhaminaan lomamatkalle lähtevä voisi majoittua halvemmalla Malmön keskustaan ja viettää päivät 40 minuutin junamatkan päässä Kööpenhaminasta.

Uppsala

Vajaa 100 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen sijaitseva Uppsala on noin 150 000 asukkaallaan Ruotsin neljänneksi suurin kaupunki. Tukholmaan verrattuna pikkukaupunkimainen Uppsala toimii päiväkohteena Tukholmasta tai myös viikonloppukohteena. Uppsala tunnetaan ehkä parhaiten Pohjoismaiden vanhimmasta yliopistosta.

Västerås

Noin 120 000 asukkaan Västerås on Ruotsin viidenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee aika tarkkaan 100 kilometriä Tukholmasta itään. Mälarenin rannalla sijaitseva Västerås tunnetaan perinteisesti teollisuuskaupunkina.

Örebro

Hieman vajaan 120 000 asukaan Örebro on Ruotsin kuudenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Hjälmaren-järven itärannalla. Kaupungin tunnetuin symboli on sen keskiaikainen linna.

Linköping

Noin 110 000 asukkaan Linköping on monista Ruotsin köping-kaupungeista suurin. Se sijaitsee karkeasti Tukholman ja Göteborgin puolivälissä.

Helsingborg

Noin 110 000 asukkaan Helsingborg on Skånen toiseksi suurin kaupunki. Ennen Juutinrauman sillan rakentamista se oli erityisen tärkeä paikka lautoille Ruotsista Tanskaan. Helsingborgin erottaa Jyllannista vain muutamia kilometrejä leveä salmi.

Jönköping

Hieman vajaan 100 000 asukkaan Jönköping sijaitsee Vättern-järven etelärannalla.

Norrköping

Norrköping on vajaan 100 000 asukkaan kaupunki 150 kilometriä lounaaseen Tukholmasta.

Ruotsin kaupungit kartta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *