Skotlannin kaupungit nähtävyydet

Skotlannin kaksi selvästi suurinta kaupunkia ovat Glasgow ja Edinburgh. Skotlannissa on kuitenkin nähtävyyksiä myös näiden suurimpien kaupunkien ulkopuolella.

Skotlannin kaupungit kartta

Glasgow – Suurin kaupunki

Glasgow on Skotlannin suurin kaupunki ja pääkaupunki Edinburghiin verrattuna ehkä ”työväenluokkaisempi” ja historiallinen teollisuuskaupunki. Se reilulla 600 000 asukkaallaan myös koko Britannian kolmanneksi suurin kaupunki ja tässä mielessä tarjoaa paljon vaihehtoja esimerkiksi museoiden, shoppailun ja yöelämän suhteen. Skotlannin tunnetuimpien jalkapallojoukkueiden Celticin ja Rangersin ottelut voivat myös olla kokemisen arvoisia tapahtumia.

Edinburgh – Pääkaupunki

Edinburgh on Skotlannin pääkaupunki, ehkä myös kulttuurisessa mielesssä ja se on tunnettu myös yliopistostaan. Asukasmäärältään se on kuitenkin hieman Glasgowta pienempi. Kauneimpia alueita on keskustan eteläpuolella sijaitseva vanha kaupunki sekä Edinburghin linna. Edinburgh on kuitenkin kaupunki, joka tarjoaa monipuolisesti useammaksikin päiväksi tehtävää ja nähtävää kaupunkilomaa suunnittelevalle. Skotlannin selkeästi suurin lentokenttä myös sijaitsee Ediburghissa joten Skotlantiin matkaavaa usein saapuu juuri Edinburghiin.

Aberdeen

Selvästi Glasgowta ja Edinburgia pienempi Aberdeen on Skotlannin kolmanneksi suurin kaupunki. Parisadantuhannen asukkaan Aberdeen on tärkeä satamakaupunki Skotlannin ”öljypääkaupunki”. Sen omalaatuinen graniittiarkkitehtuuri on kuitenkin mielenkiintoista. Aberdeen voi olla syytä ottaa pysähdyspaikaksi jos kiertää Skotlantia laajemmin.

Dundee

Dundee on noin 150 000 asukkaallaan Skotlannin neljänneksi suurin kaupunki.

Invernes

Invernes on Skotlannin ylämaiden tärkein kaupunki ja sijaitsee lähellä myyttistä Loch Nessin järveä. Se on kuitenkin vain pienehkö 50 000 asukkaan kaupunki.

Stirling

Vajaan 40 000 asukkaan Stirling sijaitsee hieman Glasgown ja Edinburghin pohjoispuolella. Se on myös Skotlannin entinen pääkaupunki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.