Sveitsin kaupungit matkakohteina

Sveitsi tunnetaan erityisesti vuoristaan, alppilaaksoistaan ja laskettelukeskuksistaan, mutta myös sen suurimmat kaupungit ovat näkemisen arvoisia. Suomesta suoria lentoja on Zürichiin ja Geneveen. Muita Sveitsin merkittävimpi kaupunkeja ovat mm. Basel, Lausenne ja pääkaupunki Bern.

Zürich

Zürich on Sveitsin suurin kaupunki ja kuuluu Sveitsin saksankieliseen osaan, Alppien pohjoispuolelle ja melko lähelle Saksan rajaa. Suomesta Finnair lentää Zürichiin suoraan Helsingistä. Zürich tunnetaan ehkä erityisesti business-kaupunkina ja monet matkustavt sinne työn takia, mutta se soveltuu kyllä hyvin myös kaupunkilomakohteeksi.

Kaupunki sijaitsee Zürich-järven pohjoispuolella ja kaupunkia halkoo Limmat-joki. Zürichin keskusta-alue on kuitenkin suhteellisen kompakti ja sen alueella voi liikkua kävellen. Kaupungissa on kuitenkin myös hyvin kattava raitiovaunuverkosto.

Geneve

Geneve on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki ja ranskankielisen osan suurin kaupunki. Se sijaitsee aivan maan äärimmäisessä länsiosassa, suurelta osin Ranskan ympäröimänä. Suomesta Finnair lentää Geneveen suoraan Helsingistä.

Basel

Basel on väkiluvultaan Sveitsin kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee aivan Ranskan ja Saksan rajojen tuntumassa.

Lausanne

Lausenne on ranskankielisen alueen toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Geneve-järven pohjoisrannalla parikymmentä kilometriä Geneven itäpuolella.

Bern

Bern ei kuulu aivan Sveitsin suurimpien kaupunkien joukkoon, mutta on kuitenkin maan pääkaupunki.

Lugano

Lugano sijaitsee Sveitin eteläosissa lähellä Italian rajaa ja se on selvästi Sveitsin suurin italiankielinen kaupunki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *