Sveitsin kaupungit matkakohteina

Sveitsi tunnetaan erityisesti vuoristaan, alppilaaksoistaan ja laskettelukeskuksistaan, mutta myös sen suurimmat kaupungit ovat näkemisen arvoisia. Suomesta suoria lentoja on Zürichiin ja Geneveen. Muita Sveitsin merkittävimpiä kaupunkeja ovat mm. Basel, Lausanne ja pääkaupunki Bern.

Sveitsin kaupungit kartta

Zürich

Zürich on Sveitsin suurin kaupunki ja kuuluu Sveitsin saksankieliseen osaan, Alppien pohjoispuolelle ja melko lähelle Saksan rajaa. Suomesta Finnair lentää Zürichiin suoraan Helsingistä. Zürich tunnetaan ehkä erityisesti business-kaupunkina ja monet matkustavat sinne työn takia, mutta se soveltuu kyllä hyvin myös kaupunkilomakohteeksi. Itse kaupungissa asuu hieman päälle 400 000 asukasta.

Kaupunki sijaitsee Zürich-järven pohjoispuolella ja kaupunkia halkoo Limmat-joki. Zürichin keskusta-alue on kuitenkin suhteellisen kompakti ja sen alueella voi liikkua kävellen. Kaupungissa on kuitenkin myös hyvin kattava raitiovaunuverkosto.

Geneve

Geneve on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki ja ranskankielisen osan suurin kaupunki. Se sijaitsee aivan maan äärimmäisessä länsiosassa, suurelta osin Ranskan ympäröimänä. Suomesta Finnair lentää Geneveen suoraan Helsingistä. Geneven tunnetuin nähtävyys lienee noin 150 metrin korkeuteen vettä sylkevä suihkulähde Jet d’Eau.

Geneve on melko kallis kaupunki, mutta pienellä etukäteissuunnittelulla voi sielläkin lomailla kohtuubudjetilla. Esimerkiksi taksit ovat kalliinpuoleista, mutta raitiovanu- ja bussiverkosto on hyvin kattava.

Basel

Basel on 170 000 asukkaallaan väkiluvultaan Sveitsin kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee aivan Ranskan ja Saksan rajojen tuntumassa. Baselissa on varsin nätti ja kompakti vanha kaupunki ja historiallisessa keskustelussa on nähtävää pariksi päiväksi. Muita kaupungin kauneimpia näkymiä on Rein-joen varrella.

Lausanne

Lausanne on ranskankielisen alueen toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Geneve-järven pohjoisrannalla parikymmentä kilometriä Geneven itäpuolella.

Bern

Bern ei kuulu aivan Sveitsin suurimpien kaupunkien joukkoon, mutta on kuitenkin maan pääkaupunki ja on ihan viehättävä matkakohde päiväksi pariksi.

Lugano

Lugano sijaitsee Sveitsin eteläosissa lähellä Italian rajaa ja se on selvästi Sveitsin suurin italiankielinen kaupunki, mutta kyseessä on kuitenkin melko pieni kaupunki, jossa asuu noin 60 000 asukasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.