Tallinnan bussi 2 – Bussi satamasta keskustaan lentokentälle

Tallinnan bussilinja 2 on varmaankin keskimääräiselle suomalaisille matkustajille Tallinnan hyödyllisin bussilinja. Se on hyvä vaihtoehto, jos haluaa kulkea halvalla satamasta keskustaan tai sen eteläosiin kantamuksien kanssa. Se kulkee myös Tallinnan lentokentälle, Tallinnan juna-asemalle ja bussiasemalle, joten Suomesta Tallinnan kautta muualle matkaaville se on hyvä vaihtoehto.

Bussin reitti lähtee liikkeelle juna-asemalta (Balti Jaam), josta se kulkee terminaali A:n eteen, jonne saapuvat Eckerö Linen ja Viking Linen laivat. Bussipysäkki sijaitsee terminaalista ulostellessa etuoikealla.

Reitin toisena pysäkkinä on terminaali D, jonne saapuvat Tallinkin laivat. Bussipysäkki sijaitsee noin 100 metrin päässä terminaalin ovista keskustaan päin.

Tämän jälkeen bussi suuntaa keskustaanpäin. Kolmas pysäkki D-terminaalin jälkeen A. Laikmaa sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa Viru Keskuksen ja Hotell Tallinkin välissä.

Tämän jälkeen bussilla on myös toinen pysäkki keskustassa (Tornimäe). Se sijaitsee ydinkeskustan eteläosassa Stockamanin tavaratalon lähellä ja Tallinnan korkeimpien pilvenpiirtäjien juurella.

Seuraavat pysäkit Keskturg, Bussijaam(bussiasema) ja Sossimägi ovat yhden Tallinnan pääsisääntuloväylän Tartu Maanteen varrella. Näiden jälkeen bussi kulkee Ülemisten alueen läpi ja pysähtyy lentokentän edessä.

Lentokentän jälkeen bussi jatkaa vielä Mõigun alueelle, jonne useimmilla suomalaisilla ei kuitenkaan ole yleensä erityistä syytä mennä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.