Tirana ja Albania matkakohteena

Tirana ja Albania ovat Euroopan vähemmän tunnettuja ja omalla tavallaan edelleen eksoottisia paikkoja, jossa hintataso on myös matkailijan kukkarolle mukava. Maa kuitenkin tarjoaa paljon samoja asioita kuin naapurimaat ja Välimeren tunnetummat matkakohteet

Albanian perusfaktat

Albania on pienehkö sisämaavaltio Balkanilla ja se rajautuu lännessä Adrianmereen. Toisin kuin monet muut Balkanin maat, se ei ollut osa Jugoslaviaa vaan se itsenäistyi jo yli 100 vuotta sitten. Se rajautuu pohjoisessa Montenegroon, idässä Kosovoon ja Makedoniaan ja Etelässä Kreikkaan. Albanian asukasluku on nykyään vajaa kolme miljoonaa.

Maalla on satoja kilometrejä rantaviiva Adrianmereen, mutta sisämaahan on myös suuria korkeuseroja ja hyvin vuoristoistakin maisemaa. Rantakohteista suurin ja tunnetuin on etelässä lähellä Kreikan rajaa sijaitseva Saranda.

Albanialla on myös erikoinen lähihistoriansa sillä se oli Enver Hoxhan valtakauden ajan kommunistinen valtio, joka erkani kuitenkin ideologisesti myös Neuvostoliitosta ja jäi Euroopan eritäytyneimmäksi valtioksi. Tämän muistona maassa on satojatuhansia bunkkereita, joihin matkailijakin luultavasti törmää, vaikkei niitä erityisemmin edes etsisi.

Albania kartta
Albanian kartta

Albanian lämpötilat

Tirana

Tirana on Albanian pääkaupunki ja maan selvästi suurin kaupunki, jossa asuu vajaa 900 000 asukasta. Tirana sijaitsee etelä-pohjoissuunnassa maan keskiosassa, parisen kymmentä kilometriä rannikolta sisämaahanpäin. Tiranan lentokenttä sijaitsee reilu 10 kilometriä Tiranan keskustasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *