Torino – Kaupunki Italian Alppien juurella

Torino on vajaan 900 000 asukkaan kaupunki Luoteis-Italiassa Piemonten alueella. Se on myös koko Italian neljänneksi suurin kaupunki. Se ei ole Italian kaupungeista aivan kaikkein suosituimpien matkakohteiden joukossa, mutta ehkä sen pitäisi olla. Torino soveltuu hyvin kaupunkiloman kohteeksi ja sieltä voi tutusta näppärästi sitä ympäröivään Piemonten alueeseen.

Torinossa on kansainvälinen lentokenttä, jonne on ajoittain suoria lentoja myös Helsingistä, mutta monille on varmaakin helpointa lentää Milanin Malpensan lentokentälle, joka sijaitsee reilu 100 kilometriä Torinosta koilliseen.

Vaikka Torino tunnetaan teollisuuskaupunkina on sillä pitkä historia. Kaupungin keskustassa on paljon rakennuksia 1500-luvulta lähtien, mutta erityisesti se tunnetaan hieman myöhemmästä barokkiarkkitehtuuristaan.

Monet tuntevat Torinon myös Italian menestyneimmästä jalkapallojoukkue Juventuksesta, joka pelaa ottelunsa kaupungin pohjoisosassa Juventus Stadiumilla, jossa nähdyt ottelut ovat mahdollisesti kokemisen arvoisia vähemmän jalkapallosta kiinnostuneillekin. Torinossa on kuitenkin myös toinen pääsarjajoukkue FC Torino joka pelaa ottelunsa kaupungin etelälaidalla Olympic Grande Torino Stadiumilla.

Torinossa järjestetään myös vuoden 2022 eurovision laulukilpailut. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *