Tšekin suurimmat kaupungit matkakohteina

Tsekin kaupungit kartta

Praha

Praha on Tšekin pääkaupunki, selkeästi suurin kaupunki ja myös ylivoimaisesti suosituin matkakohde. Se on myös koko entisen Itä-Euroopan suosituimpia matkakohteita, eikä syyttä. Jos etsii historiallista keskiaikaista kaupunkia, niin Euroopassa ei välttämättä ole Prahaa parempia vaihtoehtoja. Toki kaupungin keskeisimmät paikat ovat varsinkin kovimpina sesonkeina myös aivan tupaten täynnä turisteja. Prahassa on myös Tšekin ainoa merkittävä kansainvälinen lentokenttä.

Brno

Vajaan 400 000 asukkaan Brno on Tšekin toiseksi suurin kaupunki ja se sijaitsee parin tunnin matkan päässä Prahasta Tšekin kaakkoisosassa. Se toimii hyvänä päiväkohteena Prahasta, mutta kaupungissa voi kyllä hyvin viettää muutamia päiviäkin. Kaupungissa on mukava vanha kaupunki pääaukioineen ja nätteine katedraaleineen, ja ylhäältä sitä vartioi myös näkemisen arvoinen linna.

Ostrava

Koillis- Tšekissä Puolan rajan vieressä sijaitseva reilun 300 000 asukkaan Ostrava on Tšekin kolmanneksi suurin kaupunki. Jos haluaa käydä pidemmällä Krakovan matkalla myös Tšekin puolella, niin Ostravaan ehtii päiväseltään. Ostrava tunnetaan erityisesti teollisuus- ja kaivoskaupunkina, eikä se ole erityisen suosittu matkakohde, mutta se on mahdollinen päiväkohde jos haluaa tutustua Tšekkiin kaikkein pahimpien turistimassojen ulkopuolella.

Plzeň

Noin 150 000 asukkaan Plzeň on hieman pienempi kaupunki noin 50 kilometriä Saksan rajasta ja noin 100 kilometriä Prahasta. Plzeň tunnetaan erityisesti pilsner-tyyppisen oluen kotipaikkana. Nimi siis juontuu suoraan kaupungin nimestä. Ytimestä löytyy kiva keskiaikainen keskusta, mutta esimerkiksi Prahaan verrattuna tunnelma on selvästi pikkukaupunkimaisempi.

Olomouc

Olomouc on noin 100 000 asukkaan kaupunki keskellä Itä-Tšekkiä.

Liberec

Liberec on myös noin 100 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Tšekissä lähellä sekä Puolan että Saksan rajoja. Liberec on talviurheilukaupunki ja suomalaisille se on ehkä tuttu mäkihypystä.

České Budějovice

České Budějovice on vajaan 100 000 asukkaan kaupunki reilu 50 kilometriä Itävallan rajasta. Se tunnetaan erityisesti olutkaupunkina, josta České Budějovice on lähtöisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *