Tšekin kaupungit matkakohteina

Praha

Praha on Tšekin pääkaupunki, selkeästi suurin kaupunki ja myös ylivoimaisesti suosituin matkakohde. Se on myös koko entisen Itä-Euroopan suosituimpia matkakohteita, eikä syyttä. Jos etsii historiallista keskiaikaista kaupunkia, niin Euroopassa ei välttämättä ole Prahaa parempia vaihtoehtoja. Ikonisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Kaarlensilta ja Prahan linna. Toki kaupungin keskeisimmät paikat ovat varsinkin kovimpina sesonkeina myös aivan tupaten täynnä turisteja. Prahassa on myös Tšekin ainoa merkittävä kansainvälinen lentokenttä.

Praha silta

Brno

Vajaan 400 000 asukkaan Brno on Tšekin toiseksi suurin kaupunki ja se sijaitsee parin tunnin matkan päässä Prahasta Tšekin kaakkoisosassa Määrissä. Se toimii hyvänä päiväkohteena Prahasta, mutta kaupungissa voi kyllä hyvin viettää muutamia päiviäkin. Kaupungissa on mukava vanha kaupunki pääaukioineen ja nätteine katedraaleineen, ja ylhäältä sitä vartioi myös näkemisen arvoinen linna.

Ostrava

Koillis- Tšekissä Puolan rajan vieressä sijaitseva reilun 300 000 asukkaan Ostrava on Tšekin kolmanneksi suurin kaupunki. Jos haluaa käydä pidemmällä Krakovan matkalla myös Tšekin puolella, niin Ostravaan ehtii päiväseltään. Ostrava tunnetaan erityisesti teollisuus- ja kaivoskaupunkina, eikä se ole erityisen suosittu matkakohde, mutta se on mahdollinen päiväkohde jos haluaa tutustua Tšekkiin kaikkein pahimpien turistimassojen ulkopuolella.

Plzeň

Noin 150 000 asukkaan Plzeň on hieman pienempi kaupunki vain noin 50 kilometriä Saksan rajasta ja 100 kilometriä Prahasta. Plzeň tunnetaan erityisesti pilsner-tyyppisen oluen kotipaikkana. Nimi siis juontuu suoraan kaupungin nimestä. Ytimestä löytyy kiva keskiaikainen keskusta, mutta esimerkiksi Prahaan verrattuna tunnelma on selvästi pikkukaupunkimaisempi.

Olomouc

Olomouc on noin 100 000 asukkaan kaupunki keskellä Itä-Tšekkiä. Barokkiajan monumentti Pyhän kolminaisuuden pylväs kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon ja sijaitsee keskellä nättiä vanhan kaupungin pääaukiota.

Liberec

Liberec on myös noin 100 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Tšekissä lähellä sekä Puolan että Saksan rajoja. Liberec on talviurheilukaupunki ja suomalaisille se on ehkä tuttu mäkihypystä.

České Budějovice

České Budějovice on vajaan 100 000 asukkaan kaupunki reilu 50 kilometriä Itävallan rajasta. Se tunnetaan erityisesti olutkaupunkina, josta České Budějovice on lähtöisin.

Ceske Budejovice kaupunki Tsekki

Hradec Králové

Hradec Králové on noin 100 000 asukkaan kaupunki 100 kilometriä Prahasta itään.

Karlovy Vary

Karlovy Vary on pienempi vajaan 50 000 asukkaan kaupunki melko lähellä Saksan rajaa maan luoteisosassa. Se on historiallinen kylpyläkaupunki ja ollut tämän takia jo vuosisatoja suosittu matkakohde erityisesti saksalaisille. Hulppea Grandhotel Pupp on toiminut kuvauspaikkana esim. Casino Royale-elokuvalle ja inspiraationa Grand Budapest Hotel-elokuvan hotellille. Karlovy Varyssa järjestetään vuosittain heinäkuussa myös merkittä kansainvälinen elokuvafestivaali.

Tsekki kartta kaupungit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *