Ukrainan tärkeimmät kaupungit matkakohteina

Ukraina kaupungit kartta
Ukrainan kartta

Kiova – Ukrainan pääkaupunki

Kiova on Ukrainan pääkaupunki ja myös selvästi suurin kaupunki, jossa asuu melkein 3 miljoonaa asukasta. Se sijaitsee Itä-Länsisuunnassa melko keskellä maata, mutta pohjoisessa lähellä Valko-Venäjän rajaa Dnepr-joen itärannalla. Kiovassa on myös Ukrainan ylivoimaisesti tärkein kansainvälinen lentokenttä. Siellä on myös koko maan tärkein tapahtumapaikka eli Kiovan Olympiastadion, jossa mm. Ukrainan jalkapallomaajoukkue pelaa kotiottelunsa ja on järjestty useita maan isoimpia konsertteja.

Pelkästään jo kokonsa myötä se on suurkaupunki, jossa on paljon kulttuurikohteita, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia, suomalaisittain varsin halpaan hintaan. Rosoakin kaupungissa toki on, mutta suurkaupungin keskeisemmillä alueilla Kiova ei juurikaan eroa Länsi-Euroopasta.

Harkova – Itä-Ukrainan suurin kaupunki

Ukrainan toiseksi suurin kaupunki Harkova on vajaan puolentoista miljoonan teollisuuskaupunki Itä-Ukrainassa lähellä Venäjän rajaan. Kaupunki tuhoutui hyvin suurelta osin toisessa maailmansodassa eikä sijaintinsa ohella muistakaan syistä kuulu erityisen mielenkiintoisiin matkakohteisiin. Tänne ei ehkä kannata matkustaa, jos Harkova ei juuri jostain erityisestä syystä kiinnosta.

Odessa – Mustanmeren helmi

Ukrainan kolmanneksi suurin kaupunki Odessa on noin miljoonan asukkaan kaupunki maan lounaisosassa Mustanmeren rannalla. Sopuhintaisessa Odessassa on kesäkaudella helposti mahdollista yhdistää rantaloma kaupunkilomaan.

Odessa Ukraina kaupunki

Dnipro

Dnipro on noin miljoonan asukkaan kaupunki keskellä Ukrainaa Dneprjoen rannalla. Dnipro oli neuvostoaikana erityisesti teollisuuskeskittymä, mutta toisin joissain muissa Ukrainan kaupungeissa, nykyään kaupungin keskusta on positiivisella tavalla uudistunut. Dnipro ei ole varsinainen lomakohde, mutta ei seikkailunhaluisemmalle matkailijalle välttämättä huonokaan paikka vierailla.

Donetsk

Vajaan miljoonan asukkaan itäukrainalainen teollisuuskaupunki Donetsk on Ukrainan viidenneksi suurin kaupunki. Se on myös 2000-luvun Ukrainan menestyksekkäimmän jalkapallojoukkue Shakhtar Donetskin kotikaupunki.

Zaporizhzhia

Zaporizhzhia on vajaan 800 000 asukkaan kaupunki Etelä-Ukrainassa

Lviv – Kaupunki Puolan rajalla

Lviv on reilun 700 000 asukkaan kaupunki Ukrainan länsiosassa lähellä Puolan rajaa. Historian takia Lvivillä on vahvat siteet Puolaan. Lvivin historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon.

Lviv kaupunki ukraina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *