Vilnan vanhakaupunki – Kartta, nähtävyydet ja muu tarpeellinen

Vilnan vanhakaupunki on kooltan vajaan neljän neliökilometrin kokoinen alue Vilnan keskustassa. Useita rakennuksia tuhoitui toisessa maailmansodassa, mutta paljon säilyi alkuperäisessä asussaan ja paljon on restauroitu vanhaan asuunsa. Alueella on arkkitehtuuria eri aikakausilta, mutta erityisesti korostuu barokkirakennusten merkitys.

Vilnan vanhakaupunki on ollut Unescon maailmanperintökohteiden joukossa vuodesta 1994 lähtien. Nykyään vanhassakaupungissa asuu noin 20 000 asukasta, mutta se paljon asukasmääräänsä merkittävämpi osa Vilnaa.

Vanhalla kaupungille ei ole yksiselitteistä määritelmää mutta käytännössä se on itä-länsisuunnassa alue Pylimo-kadun ja Vilnajoen sekä pohjois-eteläsuunnassa alue tuomiokirkon ja Aamunkoiton portin välillä.

Vilna vanhakaupunki kartta

Keskeisin katu lienee pohjois-eteläsuunnassa kulkeva kävelykatu Pylimo. Toisaalta keskeisin aukion on etelämpänä kaupungintalon edustalla oleva aukio (Rotušės aikštė), jonka ympäristössä on sekä muita nähtävyyksiä että ravintoloita, kahviloita ja baarejatorni [ kuva ] on yksi vanhankaupungin korkeimpia rakennelmia.

Muuallakin vanhassakaupungissa on jännitäviä katuja ja aukioita, ja vanhan kaupungin läpikävelmiseen eri reittejä kannattaa käyttää riittävästi aikaa. Kävelymatkan uuteen keskustaan ja Užupiskaan eivät kuitenkaan ole pitkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *