Viron suurimmat kaupungit matkakohteina

Viron on suomalaisille kohtuullisen tuttu maa, mutta kaupungeista tunnetaan lähinnä Tallinna. Tallinnan ulkopuolellakin on kuitenkin pienempiä ja potentiaalisia matkakohteita.

Viron suurimmat kaupungit

1. Tallinna Viron pääkaupunki

Tallinna on tietysti Viron pääkaupunki ja myös ylivoimaisesti suurin kaupunki. Useampi kuin joka kolmas virolainen asuu Tallinnassa. Tallinna on myös taloudellisesti, kulttuurisesti ja liikenteellisesti Viron selkeästi tärkein keskus. Suomalaisille tutun sataman ohella Tallinnan lentokenttä on myös maan ainoa merkittävä lentokenttä.

2. Tartto

Tartto on noin 100 000 asukkaallaan Viron toiseksi suurin kaupunki ja tunnetaan erityisesti yliopistostaan. Tartto on myös merkittävä kulttuurikaupunki ja juuri yliopiston vaikutuksesta ilmapiiri on nuorekas ja näin pieneksi kaupungiksi verrattain kansainvälinen. Tartto soveltuu hyvin esimerkiksi viikonloppukohteeksi, mutta sinne ehtii halutessaan piipahtaa päiväseltään myös Tallinnasta. Tartossa on myös pieni lentokenttä, jonne on lentoja Helsingistä.

3. Narva

Vajaan 60 000 asukkaan Itä-Viron Narva on Viron kolmanneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee aivan Venäjän rajalla ja Narvajoen toisella puolella on venäläinen Ivangorodin kaupunki. 90% Narvan asukkaista puhuukin äidinkielenään venäjää. Kaupungin varmasti tunnetuin nähtävyys on 1300-luvulla rakennettu Hermannin linnoitus. Juuri linnoitus lukuun ottamatta kaupungissa ei kuitenkaan ole valtaisasti nähtävää keskivertomatkaajalle.

4. Pärnu

Viron länsirannikolla sijaitseva 40 000 asukkaan Pärnu on Viron ”kesäpääkaupunki”. Se onkin myös suomalaisille suhteellisen tunnettu matkakohde kylpylöidensä ja hiekkarantojensa ansiosta. Idyllisessä keskustassa on myös ihan mukavat ostosmahdollisuudet ja kivan näköisiä puutaloja.

5. Kohtla-Järve

Kohtla-Järve on Viron heikoimmin suuria tunnettuja kaupunkeja ja ehkä syystäkin. Kaupungista on vaikea löytyy sen kummempia nähtävyyksiä tai merkityksellistä tekemistä. 35 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Itä-Virossa lähellä Narvaa ja lähes 3/4 väestöstä on venäjänkielisiä. Luonnonmuodostumista kaunis Ontikan rantatörmä sijaitsee toki vain pari kilometriä kaupungin pohjoispuolella.

6. Viljandi

Viljandi on reilu 15 000 asukkaan pikkukaupunki keskellä Etelä-Viroa. Nätti pikkukaupunki on hyvä vaihtoehto Viron kierroksen pysähdyspaikaksi. jossa viettää päivä tai pari. Kesäisin kaupungin ympäristössä olevat järvet ovat mukavia paikkoja viettää aikaa ja pikkukaupungiksi Viljandissa on myös harvinaisen nätti parin korttelin vanhakaupunki. Tapahtumien puolesta Viljandi tunnetaan vuotuisesta kansanmusiikkifestivaalistaan.

7. Maardu

Maardu on noin 15 000 asukkaan satama- ja teollisuuskaupunki hieman Tallinnan itäpuolella. Maarduun matkaamiselle on vaikea keksiä erityisen hyvää syytä.

8. Rakvere

Rakvere on noin 15 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Virossa, jotakuinkin Tallinnan ja Narvan puolivälissä. Nykyään se suomalaisille mieleniintoinen matkakohdevaihtoehto erityisesti kylpylähotelli Aqva Span takia. Löytyy kaupungin keskustasta myös toki vanhan linnoituksen rauniot.

9. Haapsalu

Haapsalu on vajaan 15 000 asukkaan kaupunki Viron länsirannikolla. Pikkukaupungissa on nätti idyllinen keskusta ja kylpylälomaa etsivälle Haapsalu on vaihtoehto. Haapsalun kaupungin vierestä lähtevät myös lautat Viron toiseksi suurimmalle saarelle Hiidenmaalle.

10. Sillamäe

Sillamäe on hieman erikoinen reilun 10 000 asukkaan rannikkokaupunki Itä-Virossa. Se oli neuvostoaikaan suljettu kaupunki.

Viron kaupungit kartta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *