Wrocław matkakohteena

Wrocław on Puolan neljänneksi suurin ja suomalaisille ehkä tarpeettoman vähälle suosiolle jäänyt kaupunki Lounais-Puolassa. Wrocławissa on jotakuinkin Krakovaan tai Gdanskiin vertautuva vanha kaupunki, jossa turistien määrä on kuitenkin hieman vähäisempi. Wrocławiin ei valitettavasti kuitenkaan ole erityisen helppoa matkustaa Suomesta. Lähimmät merkittävät kansainväliset lentokentät sijaitsevat Krakovassa ja Prahassa. Mutta näihin matkustavalle se voisi helposti olla osa pidempää lomamatkaa.

1900-luvun alussa ja toiseen maailmansotaan asti Wroclaw kuului osaksi Saksaa ja tunnettiin nimellä Breslau. Kaupungissa näkyykin vahvasti saksalainen historia.

Wroclawin läpi kulkee Oder-joki ja sen pienet saaret ja sillat ovat merkittävä osa keskustan kaupunkikuvaa. Keskellä vanhaa kaupunkia sijaitsee kauppatori on kuitenkin Wroclawin keskeisin paikka, jossa on mm. kaupungin vanha raatihuone. Aukiolla järjestetään monia kaupungin massatapahtumia ja täältä löytyy myös Wroclawin joulumarkkinat.

Wroclaw vanha kaupunki Puola

Muita Wroclawin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat vanha kauppahalli Hala Targowa, Unescon maailmanperintökohde Satavuotishalli ja Katedraalisaari joen pohjoispuolella.

Yli puolen miljoonan asukkaan Wroclaw on pienehkö suurkaupunki, jossa on varsin melko hyvät ostosmahdollisuudet ja ravintolatarjonta ja ulkona syöminen on varsinkin suomalaisesta näkökulmasta hyvin edullista. Keskustan alueella paras kauppakeskus lienee Arkady.

Kaupungin keskusta on melko näppärästi käveltävissä, mutta kaupungissa on myös varsin kattava raitovaunuverkosto liikkumisen helpottamiseksi.

Kaupungin urheilutapahtumien ja varsinkin jalkapallon näyttämönä toimii kaupungin länsilaidalla sijaitseva Stadion Miejski, joka on myös paikallisen Śląsk Wrocławin kotistadion.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.