Kiinan lentokentät

Kiina on maailman suurin maa ja talouskasvun seurauksena ympäri maata on noussut jatkuvasti uusia lentokenttiä.

Kiinan melko selvästi suurin lentokenttä on pääkaupunki Pekingin lentokenttä, jonka kautta kulki vuonna 2018 melko tarkalleen 100 miljoona matkustajaa. Se oli vuonna 2018 koko maailman toiseksi suurin lentokenttä matkustajamäärillä mitattuna. Eniten lentokenttää käyttäviä lentoyhtiöitä ovat suomalaiset ovat Air China ja Hainan Airlines Suomesta kentälle lentoja tarjoaa Finnair.

Kiinan toiseksi suurin kenttä on Shanghain lentokenttä (Pudong). Myös se on valtava lentokenttä, jonka kautta kulki vuonna 2018 peräti 75 miljoonaa matkustajaa. Helsingistä kentälle lentoja tarjoaa Finnairin lisäksi kiinalainen Juneyao Airlines.

Maan kolmanneksi suurin lentokenttä on etelässä sijaitseva Kantonin kenttä. Senkin kautta kulki vuonna 2018 noin 70 miljoona matkustajaa. Finnair lentää suoraan Helsingistä myös Kantonin kentälle.

Näiden kolmen kentän jälkeen Kiinassa on vielä kymmenkunta suurta lentokenttä joiden kautta kulkee vuosittain 25-50 miljoonaa matkustajaa. Länsi-Kiinan tärkein lentokenttä on Chengdu Shuangliun kenttä Sichuanissa, jonne Sichuan Airlines ilmoitti aloittavansa lennot hiljattain.

Muita suurimpia lentokenttiä ovat Shenzhenin lentokenttä etelässä, Kunmingin lentokenttä Yunnanin maakunnassa, sekä Xi’an Xianyangin ja Chongqing lentokentät sisämaassa maan keskiosassa

Kiinan lentokentät kartta

25-5 miljoonan vuosttain matkustajan lentokenttiä maassa on vielä kolmisenkymmentä.