Kiovan lentokenttä (Boryspil)

Kiovan lentokenttä(Boryspil) on Ukrainan selkeästi suurin lentokenttä ja maan ainoa kenttä, jonne on kattavasti suoria lentoja ympäri Eurooppaa. Kenttä on Ukrainan suurimman lentoyhtiön Ukraine International Airlinesin pääkenttä ja toimii tärkeimpänä kenttänä myös ukrainalaiselle charter- ja halpalentoyhtiö SkyUpille. Kiovan kentältä suoria lentoja Helsinkiin tarjoaa Ukraine International Airlines.

Vuonna 2019 noin 15 miljoonaa matkustajaa kulki Boryspilin kautta. Kentällä on kuitenkin vain yksi henkilöliikennettä palveleva terminaali (terminaali D). Terminaali on kuitenkin vain kymmenisen vuotta vanha, joten se on suhteellisen moderni ja toimiva.

Lentokenttä sijaitsee noin 30 kilometriä Kiovan keskustasta itään. Taksimatka kentältä keskustaan kestää vajaasta puolesta tunnista noin tuntiin, paljon ruuhkatilanteesta riippuen.

Vuoden 2018 lopulla kuitenkin avattiin junayhteys kentältä Kiovan keskustaan. Matka kestää 38 minuuttia ja junia kulkee 1-2 kertaa tunnissa. Junalippu maksaa euroissa vajaa 3 euroa.

Žuljanyn lentokenttä

Kiovassa on myös toinen selvästi pienempi kansainvälinen lentokenttä lähempänä keskustaa. Žuljanyn kentälle ei kuitenkaan ole suoria lentoja Suomesta ja muutenkin kentältä liikennöidään vain joitain kymmeniä reittejä. Tärkein lentokenttää käyttävä yhtiö on unkarilainen Wizz Air.