Kööpenhaminan lentokenttä (Kastrup) ja matka keskustaan

Kastrup(Københavns Lufthavn, Kastrup) eli Kööpenhaminan lentokenttä on Tanskan ylivoimaisesti suurin ja myös koko Pohjoismaiden suurin lentokenttäkenttä. Vuonna 2019 sen kautta kulki hieman päälle 30 miljoonaa matkustajaa. Kentältä onkin kattavasti lentoja joka puolelle Eurooppaa ja jonkin verran myös muille mantereille.

Kastrup on myös yksi lentoyhtiöden SAS:in ja Norwegianin pääkentistä. Suorat lennot Helsingistä Kööpenhaminaan tarjoavia lentoyhtiöitä ovat Finnair, Norwegian ja SAS. Helsinki-Kööpenhamina väli on myös Kastrupilta tiheimmin liikennöityjä reittejä.

Kööpenhaminan lentokenttä on myös kooltaan melko suuri. Se jakautuu kolmeen terminaaliin: 1, 3 ja 3.

Kööpenhaminan lentokenttä: terminaalit

Kööpenhaminan lentokentän omilla sivuilla vaihtoajoista kerrotaan seuraavasti:

”If you are travelling with other airlines than SAS, following minimum connection times apply*. The time indicates the minutes that as a minimum should be between your arriving and departing flights.”

Domestic: 40 min.Schengen: 40 min.Intercontinental: 45 min

Lentokentältä Kööpenhaminan keskustaan

Lentokenttä sijaitsee suhteellisen lähellä Kööpenhaminan keskustaa, vain vajaa 10 kilometriä sen kaakkoispuolella Amagerin saarella. Matkaa Ruotsin puolelle Malmön keskustaan on myös vain 25 kilometriä. Kööpenhaminan lentokenttä on muutenkin hyvä vaihtoehto jos on matkalla Skåneen tai muualle eteläisimpään Ruotsiin.

Kööpenhaminan kentältä on hyvä raideyhteydet kaupungin keskustaan, mutta myös muualla Tanskaan ja Etelä-Ruotsiin. Kentälle kulkee sekä metro että juna. Metro kulkee noin 5 minuutin välein ruuhkaisempina aikoina ja 15-20 minuutin iltaisin. Metromatka Kööpenhaminan keskustaan kestää noin 15 minuuttia. Metro ei kuitenkaan kulje Kööpenhaminan päärautatieasemalle tai aivan sen ympäristöön, vaan kiertää ydinkeskustan sen länsireunalla, pysähtyen Kongens Nytorvin ja Nørreportin asemilla.

Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan

Lentokentältä pääsee Kööpenhaminan päärautatieasemalle myös junalla, mutta kannattaa olla tarkkana, että suuntaa Kööpenhaminaan eikä Malmöön päin. Junamatka keskustaan kestää 12 minuuttia. Matka Malmön päärautatieasemalle taas kestää noin 20 minuuttia. Kastrupilta kulkee junia myös muualle Tanskaan.