Kreetan lentokentät: Iraklion ja Hania

Suomalaisten suosimalla lomasaari Kreetalla on kaksi kansainvälistä lentokenttää. Hieman suurempi kenttä sijaitsee idässä Iraklionissa ja toinen saaren suurimmassa kaupungissa Haniassa.

Kreetan lentokentät kartta

Iraklionin lentokenttä

Iraklionin lentokenttä on liikennemääriltään Kreetan suurin ja koko Kreikan toiseksi suurin kenttä. Sen kautta kulki vuonna 2019 hieman yli kahdeksan miljoonaa matkustajaa. Helsingistä Iraklioniin suoria lentoja tarjoavat Finnair ja Norwegian.

Iraklionin sijaitsee melko keskellä Kreetan pohjoisrannikkoa ja lentokenttä puolestaan sijaitsee vajaa viisi kilometriä Iraklionin keskustasta pohjoiseen. Taksin Iraklionin keskustaan tulisi maksaa noin 10 euroa.

Hanian lentokenttä

Hanian lentokenttä on Kreetan kentistä selvästä pienempi. Sen kautta kulki vuonna 2019 melkein 23miljoonaa matkustajaa. Hanian kentälle suoria reittilentoja Helsingistä tarjoavat Finnair ja Norwegian

Hania sijaitsee Kreetan länsiosissa Kreetan pohjoisrannikolla. Hanian lentokenttä sijaitsee itse kaupungin koillispuolelle, noin 15 kilometrin päässä keskustasta. Taksimatkan Hanian keskustaan tulisi maksaa noin 25 euroa.