Lissabonin lentokenttä (Portela)

Lissabonin lentokenttä (Portela) on selkeästi Portugalin suurin kenttä ja sen kautta kulki vuonna 2018 yhteensä noin 29 miljoonaa matkustajaa ja se kuuluu Euroopan 20:n suurimman lentoaseman joukkoon. Kentältä on suorat yhteydet useimpiin Euroopan merkittäviin kaupunkeihin, kuten myös Helsinkiin, jonne lentävät Finnair ja TAP Air Portugal.

Lentokenttä toimii Portugalin suurimman lentoyhtiön TAP (Air Portugal) pääkenttänä. Se on yksi tärkeimmistä Euroopan kentistä Etelä-Amerikkaan suuntautuville lennoille ja sieltä on myös merkittävä määrä reittejä Afrikan mantereelle.

Kentän virallisen nimen Humberto Delgado-osuus tulee Portugalin diktatuuria vastustaneen kenraali Humberto Delgadon nimestä. Siihen viitatan kuitenkin usein nimellä Portelan sen sijainnin mukaan.

Lentokenttä muodostuu kahdesta terminaalista (1 ja 2). Terminaali 2 on lähinnä halpalentoyhtiöiden kuten Ryannairin ja easyJetin käytössä.

Lentokentältä keskustaan

Lissabonin lentokenttä sijaitsee varsin lähellä kaupungin keskustaa vain noin 7 kilometriä sen pohoispuolella. Yleisesti ottaen voisi sanoa, että metro on helpoin tapa siirtyä lentokentältä keskustaan. Busseja kannattaa harkita lähinnä jos suuntaa kauemmas keskustasta. Matka keskustaan metron punaisella linjalla kestää noin 20 minuuttia ja maksaa 1,9 €.

Lissanboin lentokentän sijainti ja metro

Taksimatka keskustaan kestää vain noin vartin. Lentokentältä voi myös varata taksin etukäteen netistä.

.