Gatwickin lentokenttä ja siirtyminen Lontoon keskustaan

Gatwickin lentokenttä on Lontoon ja myös koko Englannin toiseksi suurin lentokenttä. Se on myös koko Euroopan kymmenen suurimman lentokentän joukossa. Gatwickin kautta kulki vuonna 2019 noin 46 miljoonaa matkustajaa.

Eniten reittejä Gatwickistä lentää halpalentoyhtiö EasyJet. Suomesta sinne lentää Norwegian, joka tarjoaa lentoja Helsingistä

Gatwcikin lentokenttä muodostuu eteläisestä ja pohjoisesta terminaalista ja esimerkiksi Norwegian käyttää eteläistä terminaalia. Terminaalit sijaitsevat reilun kilometrin päässä toisistaan. Gatwick on kuitenkin tosiaan suuri lentokenttä, joten siirtymisiin kannattaa varata riittävästi aikaa.

Gatwick kartta

Gatwcikin sijainti ja matka keskustaan

Gatwivk sijaitsee noin 5o kilometriä Lontoon keskustasta eteläänpäin.

EN - 970x250

Gatwickiltä on kattavasti junayhteyksiä eri osiin Lontoon keskustassa. Vaihtoehtoja ovat Etelä-Lontoon Victoria ja Blackfriars, Itä-Lontoon City Thameslink ja Farringdon, sekä Pohjois-Lontoon St. Pancras.

Gatwick Express-juuna kulkee keskustan Victorian asemalle puolessa tunnissa. Yhdensuuntaisen matkan hinta on 20 £. Kahdensuuntainen lippu maksaa noin 31£. Nämä junat kulkevat 15 minuutin välein. Junalla on myös mahdollista kulkea eteläänpäin rannikkokaupunki Brightoniin.

Myös paikallisjunia kulkee Gatwickiltä Victorialle ja näiden matka-aika on noin 35 minuuttia. St Pancrasin, Blackfriarsin, Farringdonin ja City Thameslinkin asemille junia kulkee noin varin välein ja matka kestää puolesta tunnista 45:een minuuttiin.

Busseja kulkee Gatwickin ja keskustan Victoria Coach Stationin välillä noin tunnin välein. Matkan kesto on 1,5–2 tuntia ja lipun hinta on noin 8 £.

Jos haluaa kulkea taksilla Gatwickista Lontoon keksustan välillä, kestää matka noin tunnin. Taksit ovat kuitenkin varsin hintavia ja matka Lontoon keskustaan maksaa helposti lähemmäs 100 puntaa.