Madeiran lentokenttä (Funchal)

Funchalin lentokenttä on Madeiran pääsaareen ainoa lentokenttä. Vuonna 2016 kenttä nimettiin uudelleen Madeiran saarella syntyneen Christiano Ronaldon mukaan. Lentokentän kautta on viime vuosina kulkenut reilu kolme miljoonaa matkustajaa ja se on matkustajamääriltään Portugalin neljänneksi suurin lentokenttä.

Lentokenttä onkin suhteellisen kompakti ja koostuu ainoastaan yhdestä terminaalista. Maderian lentokentästä poikkeuksellisen tekee kuitenkin sen hyvin lyhyt kiitorata. Lisäksi Sijainti vuorten ja valtameren välissä aiheuttaa usein hyvin kovia tuulia ja turbelenssejä. Kenttä saattaa usein olla kokeneellekin pilotille haastava paikka laskeutua.

Kentältä on reittejä ympäri Eurooppaa, tosin monien lentoyhtiöiden kuten esimerkiksi Finnairin lennot kulkevat vain osan vuodesta.

Madeiran lentokenttä kartta

Funchalin lentokenttä sijaitsee Madeiran itärannikolla vajaa 10 kilometriä Funchalin kaupungista itään. Lentokentältä kulkee busseja itse kaupunkiin keskimäärin noin tunnin välein. Bussit pysähtyvät matkallaan useimpien suurimpien hotellien edessä.