Madridin lentokenttä (Barajas) – Lennot ja matka keskustaan

Madridin lentokenttä (Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas) on matkustajamääriltään Espanjan suurin kenttä. Vuonna 2019 lentokentän kautta kulki noin 61 miljoonaa matkustajaa ja se kuuluu Euroopan kymmenen suurimman lentokentän joukkoon. Lentokentällä on yhteensä viisi eri terminaalia (T1, T2, T3, T4 and T4S.).

Lentokenttä on siis myös kooltaan suuri ja kannattaa varata riittävästi aikaa vaihtoon lennolta toiseen. Se on myös yksi Euroopan lentokentistä, josta on kaikkein kattavimmin lentoja Latinalaiseen Amerikkaan.

Kenttä on erityisen tärkeä solmukohta Iberia- ja Air Europa-lentoyhtiölle. Myös Ryanair kuuluu reittimääränsä puolesta kentän tärkeimpiin yksittäisiin lentoyhtiöihin. Suomesta Madridin kentälle suoria lentoja tarjoaa vain Finnair.

Lentokentältä Madridin keskustaan

Lentokenttä sijaitsee hieman alle 10 kilometrin päässä Madridin keskustasta. Yleisesti ottaen helpoin tapa matkustaa lentokentältä keskustaan on metro. Kentän metroasemilta pääsee keskustan suuntaan ja muualla kaupunkiin metrolinjalla 8, jonka tunnusväri on vaaleanpunainen. Lippu maksaa 7,5 euroa.

Madrid lentokenttä kartta

Taksin Madridin keskustaan tulisi tyypillisesti maksaa 25-30 euroa. Jotkut taksitoimijat tarjoavat mahdollisuuden varata taksin lentokentältä etukäteen.