Malagan lentokenttä (Costa del Sol)

Malagan lentokenttä (myös Málaga–Costa del Solin lentokenttä) on matkustajamääriltään Espanjan neljänneksi suurin lentokenttä ja Etelä-Espanjan suurin kenttä. Vuonna 2019 lentokentän kautta kulki niukasti alle 20 miljoonaa matkustajaa, joten matkustajamääriensä puolesta se vertautuu hyvin Helsingin lentokenttään. Helsingistä Malagaan lentävät Finnair, Norwegian ja SAS.

Kentällä on kaksi toiminnassa olevaa terminaalia (2 ja 3). Finnair käyttää terminaalia 3.

Malagan kaupungin ohella lentokenttä palvelee erityisesti Etelä-Espanjan Costa del Solin tunnettuihin lomakohteisiin kuten Torremolinokseen, Fuengirolaan ja Marbellaan matkustavia ihmisiä.

Lentokentän sijainti – siirtyminen Malagan keskustaan ja muualle

Lentokenttä sijaitsee noin 8 kilometriä Malagan keskustasta lounaaseen ja noin 5 kilometriä Torremolinoksesta pohjoiseen. Fuengirolaan matkaa on noin 25 kilometriä ja Marbellaan noin 55 kilometriä.

Lentokentän terminaalissa 3 on juna-asema. Malagan lähinjunajärjestelmän linja C1 kulkee Malagan keskustasta lentokentälle ja siitä toiseen suuntaan. Myös Torremolinos ja Fuengirola ovat myös radan varrella. Lippu Malagan keskustaan maksaa 3 euroa. Pidemmälle kulkevien junien liput ovat hieman kalliimpia.

Lentokentältä kulkee myös lentokenttäbusseja Malagan keskustaan ja muihin alueen suurimpiin kaupunkeihin. Taksin Malagan keskustaan tulisi maksaa hieman alle 20 euroa. Lentokentältä voi varata kuljetuksen myös etukäteen