Maltan lentokenttä (Luqa)

Maltan lentokenttä (Ajruport Internazzjonali ta’ Malta) on pienen Maltan saaren ainoa lentokenttä. Tämän myötä se on myös Maltan kansallisen lentoyhtiön Air Maltanpääkenttä. Kenttään viitataan usein myös sanalla Luqa, viitaten sen sijaintiin Luqan ja Gudjan kylien välissä.

Lentokenttä on varsin kompakti ja muodostuu vain yhdestä terminaalirakennuksesta. Kentän kautta on kulkenut viime vuosina vuosittain noin kuusi miljoonaa matkustajaa.

Suosittuna lomakohteena Maltalta on yleisesti hyvät lentoyhteydet ympäri Eurooppaa. Paljon lentoja suuntautuu erityisesti entiseen siirtomaaisäntä Britanniaan sekä lähellä sijaitsevaan Italiaan. Helsingistä Finnair lentää Maltalle suoraan kesäkaudella.

Maltan lentokenttä kartta

Maltan lentokenttä pääsaaren kaakkoisosassa vajaan 10 kilometrin päässä saaren tiiviommin rakennetuilta alueilta, Valettasta, Sliemasta ja St Julianista. Malta on kuitenkin pieni saari ja pääsaaren kaikkiin osiin on lentokentältä korkeintaan tunnin matka.

Siirtyminen lentokentältä Maltan muihin osiin

Maltalla on melko kattava bussilinjasto ja lentokentältä pääsee suoraan bussilla kaikkiin saaren tärkeimpiin kohteisiin. Bussilippu maksaa 1,5 euroa. Bussien reitit saattavat kuitenkin olla hieman koukeroisia määränpäästä riippuen matka-ajat saattavat olla pidempiä kuin äkkiseltään ajattelisi. Lentokenttälinjojen reittejä ja aikatauluja voi tarkastella esim. täältä

Taxin saaminen on kuitenkin helppoa. Sen voi maksaa ennakolta terminaalin sisällä olevalla kassalla ja hinnat on määritetty etukäteen, kunhan osaa sanoa oikein mille alueelle matka suuntautuu.

Vallettan eteläpuolella lähempänä lentokenttää sijaitsee erilaisia majapaikkoja, mutta aivan kävelymatkan Luqan lentokentästä ei ole varsinaista lentokenttähotellia.