Balaton-järvi matkakohteena

Unkarissa sijaitseva Balaton-järvi on koko Keski-Euroopan suurin järvi ja myös suosittu matkakohde varsinkin kesäaikaan, jolloin sen rannat täyttyvät ihmisistä. Se sijaitsee Länsi-Unkarissa noin 100 kilometriä Budapestistä lounaaseen. Järvi on vajaa 100 kilometriä pitkä ja noin 15 kilometriä leveä. Järvi on kuitenkin varsin matala.

Balaton on erityisesti unkarilaisten itsensä suosima lomakohde. Ulkomaisista selvästi suurin matkailijaryhmä ovat saksalaiset, mutta nykyään alueelle matkustaa ihmisiä myös kauempaa. Suomalaisille paras tapa matkustaa Balaton-järvelle on lentää Budapestiin ja kulkea järvelle sieltä bussilla. Matka kestää noin puolitoista tuntia.

Balaton-järvelle tullaan usein ensisijaisesti viettämään rentoa rantalomaa, jossa keskeisenä aktiviteettina on uiminen. Uimisen ja rennon rantaelämän ohella suosituimpia aktiviteettejä ovat järviristeilyt. Järven rannoilla on myös muutamia kylpylöitä, joista tunnetuimpia ovat Héviz ja Csisztapuszta.

Balatonin pohjoisrannan läheisyydessä on myös viininviljelyalueita, jotka voivat olla mielenkiintoisia kohteita joillekkin. Ruuan ja juoman näkökulmasta Balaton on myös hyvin edullinen rantalomakohde.

Aktiivisempaa menoa etsiville on tarjolla myös hyviä patikointireittejä ja koko järven ympäri kulkee myös varsin hyvässä kunnossa oleva pyöräreitti.

Balaton-järvi kartta
Balaton-järven sijainti Unkarissa

Järven eteläranta on hyvin tasaista ja hiekkaranta-alueet sijaitsevat sillä puolella. Pohjoisranta on selkeästi kumpuilevampi. Etelärannan suosituin kohde on Siófokin-kylä, jossa on myös tarjolla aktiivisempaa iltaelämää. Pohjoisrannan suosituimpia kohteita ovat Balatonfüredin ja Tihanyn kylät. Suurin Balatonin rannalla sijaitseva kaupunki on se länsiosassa sijaitseva Keszthely.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *