Balttian rantalomakohteet

Balttia tarjoaa kesäkaudella mielenkiintoisia rantalomakohteita, joissa pärjää myös kohtuullisella budjetilla ja joihin matkaa Suomesta nopeasti. Alle on listattu Balttian merkittävimpiä rantalomakohteita, joista voi autolla liikkeellä ollessa kiertää vaikka useamman.

Balttian rantakohteet kartta

Pärnu – Viron rantalomakohde ja kesäpääkaupunki

Viron länsirannikolla sijaitseva 40 000 asukkaan Pärnu on Viron ”kesäpääkaupunki”. Pärnu onkin ollut 1800-luvulta lähtien suosittu rantakohde ja kylpyläkaupunki. Se onkin myös suomalaisille suhteellisen tunnettu matkakohde kylpylöidensä ja hiekkarantojensa ansiosta. Idyllisessä keskustassa on myös kohtuulliset ostosmahdollisuudet ja oikeasti nättejä puutaloja. Kesällä Pärnu on ehdottomasti kaikille suomalaisille potentiaalinen lomakohde. Pärnun hiekkarannat sijaitsevat pari kilometriä keskustan ja bussiaseman eteläpuolella.

Pärnuun ajaa muutamassa tunnissa Tallinnasta, mutta kesäkaudella sinne on myös suoria lentoja Helsingistä.

Jūrmala – Balttian suurin rantakohde

Jūrmala on noin 50 000 asukkaan pitkulainen merenrantakaupunki Latviassa muutamia kymmeniä kilometrejä Riiasta länteen. Käytännössä Jūrmala on oikeastaan vain lukuisten pienten rantakylien jotakuinkin yhteen kasvanut ketju. Näistä merkittävimpiä Bulduri, Dzintari ja Majori.

Jurmala Balttia rantalomakohde

Riian lentokentältä matkaa on vain reilu 10 kilometriä. Riian keskustasta junamatka kestää puolisen tuntia ja maksaa muutamia euroja. Jūrmalan alueella on kuitenkin useita juna-asemia.

Yleensä kaikkein kansoitetuimpia rantoja ovat Majorin rannat ja mitä lännemmäs mennään, sitä väljempää on. Hiekkarantoja on noin 25 kilometrin matkalta. Jūrmalassa sijaitsee myös massiivinen Liivin vesipuisto (Līvu Akvaparks), joka toimii ympäri vuoden.

Liepāja

Liepāja on noin 75 000 asukkaallaan Latvian kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee noin 200 kilometriä Riiasta länteen. Lännessä se rajautuu Itämereen ja idässä Liepaja-järveen.

Näiden piirteiden takia se tunnetaan kuitenkin myös tuulisena kaupunkina. Tästä huolimatta se on kuitenkin kesäisin mukava rantakaupunki ja aivan keskustan läheisyydestä alkavat pitkät hiekkarannat. Keskustassa on kuitenkin myös muutamia kivoja jugendrakennuksia eikä Liepāja ole vain pieni rantakylä, vaan vähän muitakin mahdollisuuksia on kaupungissa tarjolla. Se on kuitenkin pieni kaupunki, jossa liikkuu helposti kävellen, myös rannalle.

Palanga – Liettuan parhaat rannat

Palanga on pieni vajaan 20 000 asukkaan kaupunki Liettuassa, parikymmentä kilometriä suuremman Klaipedan satamakaupungin eteläpuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *