Como-Järvi Italia

Como-järvi on ehkä Gardajärven ohella toinen Italian kaikkein tunnetuimmista järvistä. Se on pinta-alaltaan Italian kolmanneksi suurin ja koko maan syvin järvi ja kuuluu koko Euroopan syvimpiin järviin. Se sijaitsee Pohjois-Italiassa Lombardian pohjoisosassa Alppien juurella ja lähellä Sveitsin rajaa. Como-järvi on erikoinen ylösalaisin olevan Y:n muotoinen ja kolmihaarainen. Como-järvi kuuluu myös Pohjois-Italian suositumpien matkakohteiden joukkoon.

Como-järvi Italia kartta

Milanosta ja muualta Como-järvelle

Alueelle matkaaville Milanon lentokentät ovat parhaimpia paikkoja lentää lähelle Como-järveä ja kaikkein lähin on Bergamon lentokenttä. Järven läpi kulkee kohtuullisen paljon lauttoja, joiden avulla voi kulkea suositumpien kohteiden välillä. Como-järvelle on hyvin monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet, mutta se soveltuu myös maastopyöräilystä, patikoinnista tai kiipeilystä innostuville.

Como järvi

Como-järven rannalla on paljon pieniä idyllisiä kyliä ja ylellisiä huviloita, mutta myös muutamia keskisuuria kaupunkeja.

  • Bellagio on Como-järven pienemmistä kaupungeista tunnetuin. Vajaan 4000 asukkaan kylä sijaitsee hyvin tarkalleen keskellä järveä eri haarojen yhtymäkohdassa. Se onkin sijaintinsa puolesta hyvä tukikohta Como-järven lomalle.
  • Como: Järven luoteishaaran etelärannalla sijaitsee järven kanssa samanniminen Comon kaupunki. Se on keskikokoinen kaupunki, jossa asuu reilu 80 000 asukasta, jossa on mm. yllättävän suuri vanha kaupunki kapeine kujineen ja suuri katedraali. Museoita ja kulttuurikohteita riittää myös useammaksi päiväksi. Comon kaupunkiin pääsee myös alle tunnissa junalla Milanosta ja esimerkiksi 2,5 tunnissa Zürichistä. Kaupungista järjestetään myös lyhyempiä ja pidempiä risteilyjä Como-järvelle.
  • Lecco on noin 50 000 asukkaan kaupunki ylösalaisin olevan Y:n kaakkoiskulmassa. Leccoon pääsee julkiselle liikenteellä nopeahkosti Bergamosta ja Milanosta. Se on kuitenkin Bellagioon ja Comoon verrattuna vähemmän turistien kansoittama. Sen kauneimpiin piirteisiin kuuluu järven myötäinen rantabulevardi.
  • Varenna on pikkukaupunki pohjoisen haaran itärannalla, mutta Como-järven suosituimpia matkakohteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *