Euroopan parhaat kylpyläkaupungit

Eurooopassa on useita enemmän ja vähemmän tunnettuja kylpyläkaupunkeja- ja kohteita. Osa on kalliimpia ja suorastaan luksushenkisiä, mutta useimmat hyvinkin sopuhintaisia tai suorastaan edullisia vaihtoehtoja suomalaisille.

Budapest

Budapest on eurooppalainen suurkaupunki, jossa paljon kaikenlaista tehtävä ja nähtävää, mutta kaupungin kylpylät ovat suosittuja sekä turistien että paikallisten keskuudessa. Széchenyin kylpylä on Budapestin suurin ja tunnetuin kylpylä ja ehkä ei ole toista kylpylää, josta yhtä monet olisivat nähneet kuvamateriaalia. Se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa kaupunginpuistossa, lähin metroasema on Széchenyi fürdő. Tarjolla on sekä sisä- että ulkoalataita ja myös 38-asteinen lämminvesiallas. Kokonaisuudessaan altaita on yli 20. Kylpylä rakennettiin 1900-luvun alussa ennen ensimmäistä maailmansotaa ja sen uusbarokkilainen päärakennuskin on näkemisen arvoinen. Kylpylä on myös avoinna ympäri vuoden.

Szechenyin kylpylä

Friedrichsbad (Baden-Baden)

Etelä-Saksassa Baden-Württembergin osavaltiossa sijaitseva Baden-Baden on ollut tunnettu kylpyläkaupunki jo 1800-luvulta lähtien. Alueen kuumat lähteet ovat kuitenkin olleet tunnettuja jo antiikin Rooman aikakaudella. Friedrichsbadin kylpylä valmistui 1877. Uusrenessanssityylinen rakennus on melko hulppea ja tunnelma kylpylässä on melkeinpä aristokraattinen. Erikoisuutena kuitenkin on että normaalisti kylpylässä tulee olla kokonaan alasti.

Clinique La Prairie (Sveitsi)

Clinique La Prairie on hulppea kylpylä- ja hyvinvointikeskus Sveitsin Geneve järven rannalla parikymmentä kilometriä Lausannesta. Kyseessä on kuitenkin erittäin kallis lomakohde.

Karlovy Vary 

Karlovy Vary  on noin 50 000 asukkaan kaupunki Tšekissä noin 100 kilometriä Prahasta länteen lähellä Saksan rajaa. Kuumista lähteistään tunnettu kaupunki on ollut jo satoja vuosia tunnettu kylpylöistään. Hallitsijoita ja eliittiä tuli nauttimaan kaupungin hoidoista ympäri Eurooppaa, mm. Mannerheimin vieraili 30-luvulla Karlovy Varyssa. Historiassa kaupunki on tunnettu myös saksankielisellä nimellään Karlsbad. Kaupungissa on lukuisia tyylikkäitä hotelleja, mutta kiistaton ykkönen on kuitenkin Grandhotel Pupp, joka on toiminut elokuva Grand Budapest Hotellin esikuvana ja hotellissa on kuvattu myös Casino Royalen kohtauksia.

Vichy

Monet tuntevat lähes keskellä Ranskaa sijaitsevan Vichyn kaupungin synkemmästä historiastaan natsien miehitysajalta, mutta se on myös nätti pikkukaupunki ja myös Ranskan tunnetuin kylpyläkaupunki. Junamatka Pariisista Vichyyn kestää nopeimmillakin junilla vähintään reilu kolme tuntia.

Spa

Spa on noin 10 000 asukkaan pikkukaupunki keskellä Belgiaa, mutta keskiajalta niin tunnettu kylpyläkaupunki, että sen nimi on nykyään synonyymi kylpylälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *