Gardajärvi – Italian tunnetuin järvikohde

Gardajärvi on Pohjois-Italian järvistä varmasti tunnetuin ja se on myös pinta-alaltaan Italian suurin järvi. Suomen järviin verrattuna se ei kuitenkaan ole erityisen suuri vaan Suomessa Gardajärvi jäisi niukasti 10 suurimman järven ulkopuolelle. Se on kuitenkin Italian suosituin ja varmaankin koko Euroopan suosituin järvilomakohde.

Gardajärvi kartta Italia

Hallinnollisesti järvi ulottuu kolmelle Italian hallinnolliselle alueelle, Lombardiaan, Venettoon ja Trentino-Etelä-Tiroliin. Suuremmista kaupungeista lähellä järveä sijaitsevat idässä Verona ja lännessä Brescia.

Lentokenttä Gardajärvelle matkustaessa

Gardalle matkustaville näppärintä on lentää Veronaan tai Bergamoon.

Järven yli kulkee muutamia lauttayhteyksiä, mutta laajemmin järvialueeseen tutustumista haluavien kannattaa ehkä vuokrata auto. Itse Garda-järven rannalla on kuitenkin vain hyvin pieniä kaupunkeja tai kyliä, joista suurimmassa asuu vain noin 15 000 asukasta. Tärkeimpiä näistä ovat mm.

  • Riva del Garda on 15 000 asukkaan kaupunki ja sijaitsee aivan Gardajärven pohjoisimmilla rannalla Alppien juurella. Hieman suurempi keskus sopii hyvin Gardajärven loman tukikohdaksi.
  • Sirmione on ehkä Gardajärven tunnetuin matkakohde ja se sijaitsee kapealla niemellä järven eteläpäässä ja saattaa joskus kesäkaudella olla tukalan ruuhkainen. Se on ollut suosittu lomanviettopaikka antiikin ajoista lähtien.
  • Desenzano on alueen suurimpia kaupunkeja järven etelärannalla.
  • Bardolino on mm. viineistään tunnettu pikkukaupunki järven kaakkoisrannikkolla.
  • Malcesineo idyllinen pikkukaupunki järven koillisrannikolla.
Gardajärvi

Gardajärvi tietysti sopii hyvin myös aktiivilomailijoille, joita kiinnostaa vaellus, patikointi, maastopyöräily tai vesiurheilu. Järven kaakkoisrannalla tosin sijaitsee myös Gardalandin huvipuisto. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *