Georgia matkakohteena: Kaupungit ja nähtävyydet

Kaukaasiassa Mustanmeren rannalla sijaitseva Georgia on entisistä Neuvostotasavalloista mielenkiintoisimpia matkakohteita. Georgian rajanaapureita ovat Venäjä pohjoisessa, Azerbaijan idässä, sekä Armenia ja Turkki etelässä.

Pinta-alaltaan Georgia on noin viidesosan Suomesta ja asukasluku on vajaa 4 miljoonaa. Georgia on maantieteeltään kuitenkin hyvin monipuolinen maa.

Länsiosassa Mustanmeren rannalla voi viettää rantalomaa esimerkiksi Batumin ympäristössä. Pohjois-Georgiassa Kaukasuksen rinteillä on taas tarjolla hiihtokeskuksia. Georgia on kuitenkin myös viinintuottajamaa ja maan keskiosissa voi käydä vierailemassa myös viinintuotantoalueilla. Pääkaupunki Tbilisi soveltuu myös kaupunkilomakohteeksi, jossa voi viettää aikaa muutamaa pidempäänkin.

Georgian valuutta on lari. Yksi lari on tällä hetkellä noin 30 senttiä.

Book transfer in Georgia 300*250

Georgialainen ruoka ja viini

Georgiassa viininviljelyn perinteet ulottuvat tuhansien ja tuhansien vuosien taakse. Myös ruokakulttuurin osalta se on entisen Neuvostoliiton mielenkiintoisimpia alueita. Ravintoloiden hintataso vaihtelee suuresti alueen mukaan. Tbilisin suosituimmilla alueilla hinnat saattavat olla Suomen luokkaa, mutta syrjäisemmissä paikoissa aterian voi saada hyvinkin halvalla. Tutustumisenarvoisia georgialaisia ruokalajeja ovat esim. paikalliset pelmenenit (khinkalit), joiden täytteenä voi lihaa tai kasvivaihtoehtoja.

Georgian kaupungit

Tbilisi

Tbilisi on Georgian pääkaupunki ja reilulla miljoonalla asukkaalla maan selkeästi suurin kaupunki. Rinteessä sijaitseva vanhakaupunki kuuluu paikkoihin, jonka Tbilisiin matkustavan ainakin kannattaa käydä katsomassa. Kaupungin kylpylät ovat myös kokemisen arvoisia. Kaupungin historia ulottuu 1500 vuoden taakse, joten historiallista kerroksisuutta on tarjolla.

Kutaisi

Noin 150 000 asukkaan Kutaisi on Georgian toiseksi suurin kaupunki. Kutaisi oli merkittävä asutuskeskittymä jo Antiikin aikaan ja alueen tärkeimpiä kaupunkeja.

Batumi

Batumi on Georgian kolmanneksi suurin kaupunki ja rantalomakohde, joka sijaitsee parin tunnin matkan päässä Kutaisista. Batumin rantaa koristavat nykyään useat tornitalot. Kaupunkiin saapuvista turista valtaosa on ollut venäläisiä tai turkkilaisia.

Rustavi

Rustavi on reilun 100 000 asukkaan kaupunki Etelä-Georgiassa muutamia kymmeniä kilometrejä Tbilisistä kaakkoon.

Etelä-Ossetia ja Abhasia

Georgian pohjoisosissa sijaitsevat Etelä-Ossetia ja Abhasia ovat kuitenkin alueita, jonne matkaajan ei kannata suunnata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *