Halpa rantaloma – Mustanmeren rantakohteet

Mustameri on suuri merialue Euroopan ja Aasian raja-alueilla ja sen rannoilla on paljon edullisia rantalomakohteita. Muutamat näistä sijaitsevat hieman poliittisesti tulenarilla alueilla (Krimi rantakohteet), mutta lähes kaikki muut ovat aivan turvallisia matkaajalle. Mahdollisia rantakohteita on kuuden valtion alueella. Mustanmeren rantamaita ovat Bulgaria, Romania, Ukraina, Venäjä, Georgia ja Turkki.

Mustanmeren kartta rantakohteet

Sunny Beach (Bulgaria)

Sunny Beach on ollut suomalaisillekkin tuttu edullinen rantalomakohde jo vuosikymmeniä. Sunny Brch sijaitsee muutamien kymmenien kilometrien päässä Burgasin kaupungista. Se on hintatasoltaan edelleenkin varsin edullinen ja hyvä rantakohde vaivatonta lomaa ja kattavia palveluita etsivälle.

Kultahietikko (Bulgaria)

20 kilometrin päässä Varnasta sijaitseva Kultahietikko on toinen Bulgarian perinteinen rantalomakohde. Vajaa 5 kilometriä pitkä ranta on ranta on saanut nimensä hiekan kullankeltaisesta väristä.

Mamaia (Romania)

Mamaia on Romanian tunnetuin rantakohde, joka on kuitenkin Bulgarian rantakohteita heikommin tunnettu. Rantaa on peräti noin 8 kilometriä. Kapea rantakaistale sijaitsee aivan Constantan kaupungin pohjoispuolella. Yöelämä on myös varsin vilkasta, joten alue soveltuu myös bilemeininkiä kaipaaville.

Odessa (Ukraina)

Odessa on kutsuttu myös Mustanmeren helmeksi ja se rantojen ohella myös kulttuurikaupunki. Noin miljoonan kaupungin Odessa toimii myös kaupuknkikohteena. Rantoja on kaupungin ympäristössä kuitenkin useampia ja monet niistä sijaitsevat vain muutamien kilometrien päässä Odessan keskustasta.

Sotši (Venäjä)

Sotši on Venäjän suurin ja suosituin rantakohde. Sotšiin matkaavien kannattaa kuitenkin varautua siihen, että muita Venäjän ulkopuolelta tulevia turisteja on varsin vähän.

Batumi (Georgia)

Batumi on Georgian kolmanneksi suurin kaupunki ja tärkein rantakaupunki. Pitkän rantabulevardin omaava Batumi on mainio rantalomakohde, mutta varsin suurelta osin venäläisten ja turkkilaisten turistien kansoittama.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *