Italian rantalomakohteet

Italia tunnetaan ehkä paremmin kaupungeistaan, kulttuurikohteistaan ja viinitiloistaan, mutta saapasmaa tarjoaa kyllä myös mielenkiintoisia rantalomakohteita.

Amalfi

Amalfi viittaa rannikkoalueeseen parisen kymmentä kilometriä Napolin eteläpuolella. Sinne on mahdollista tehdä päiväretki Napolista, mutta siellä voi hyvin viettää myös koko lomansa. Alueen tärkeimpiin kyliin kuuluvat Sorrento, Positano ja Praiano.

Cefalu

Sisiliassa ei ole paljon suoranaisia hiekkarantoja, mutta Cefalussa niitä on. Tämän ansiosta Pohjois-Sisilian pikkukaupunki on noussut Sisilian merkittävämpien lomakohteiden joukkoon. Kesän kovimpana lomasesonkina rannat saattavat olla jopa ahdistavan täynnä ihmisiä.

Rimini

Emilia Romagnan rannikkolla sijaitseva Rimini on Italian rantakohteiden klassikko. Kaupungista on myös näppärää tehdä päiväretkiä Emilia Romagnan kulttuurikohteisiin tai San Marinon kaupunkivaltioon, johon on vain reilun 10 kilometrin matka.

Sanremo

Sanremo on Ligurian alueella sijaitsevan Italian Rivieran tärkein kaupunki. Rantojensa ohella se tunnetaan musiikkifestivaalistaan.

Taormina

Taorminan kaupunki Länsi-Sisiliassa on yksi Sisilian suosituimmista lomakohteista. Kaupunki on kuvankaunis, mutta varsinkin kaupungin pohjoispuolella on myös kilometreittäin mukavia hiekkarantoja.

Tropea

Tropea on Calabrian eli Italian saappaankärjen suosituin rantalomakohde. Kuvauksellinen rantakohde sijaitsee keskellä Calabrian länsirannikkoa. Calabrian ainoa kansainvälinen lentokenttä Lamezia Termessä sijaitsee lyhyen matkan päästä Tropeasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *