Euroopan kauneimmat linnat

Euroopan historiaan voi tutustua monien kaupunkikohteiden vanhoissa kaupungeissa, mutta mielenkiintoisia vaihtoehtoja ovat myös monet hieman syrjemmässä olevat linnat. Nämä voivat olla jopa sinällään lomamatkan pääkohteita, mutta vähintään harkitsemisenarvoisia paikkoja katsastaa, jos matkustaa lähialueille.

Neuschwanstein – Satulinna Etelä-Saksassa

Monet viittaavat Neuschwansteinin linnaan maailman kauneimpana linnana ja se on kiistatta melkoinen satulinna. Jos linnoista innostuvalle pitäisi ehdottaa yhtä matkakohdetta, niin se olisi varmaan Prinsessa Ruususen satulinnalle esikuvana toiminut Neuschwanstein.

Linnan arkkitehtuurin ohella sen kauneutta korostaa sen jylhä sijainti Alppien juurella. Vaikka linna on pelkästään ulkopuolelta tutkittuna näkemisen arvoinen, kannattaa ehdottomasti varata kierros, jossa pääsee näkemään myös kaikki Neuschwansteinin sisäpuolella.

Neuschwanstein on erityisesti sopiva päiväretkikohde Münchenissä vieraileville, koska Neuschwansteiniin pääsee kaupungista helposti.

Schloss Wartburg – ”Lutherin linna”

Wartburgin linna kuuluu myös Saksan tunnetuimpien keskiaikaisisten linnojen joukkoon. Linna rakennettiin jo lähes 1000 vuotta sitten, mutta se tunnetaan erityisesti Martin Lutherin majapaikkana, jossa hän toimi 1521- 1522 ja käänsi Uuden testamentin saksaksi.

Watrburgin linna on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1990 lähtien. Wartburg on suosittu matkakohde erityisesti kesällä, mutta toisaalta myös joulun aikoihin, jolloin siellä järjestetään historialliset joulumarkkinat.

Linna sijaitsee Thüringenin osavaltiossa, melko keskellä Saksaa. Linna on potentiaalinen matkakohde erityisesti Frankfurtiin tai Düsseldorffiin matkustaville.

Amboisen linna (Chateau Comtal – Carcassonne)

Amboisen linna . Château d’Amboise) on ehkä Ranskan Loirejoen laakson tunnetuin linna. Se sijaitsee Amboisessa, lähellä Toursin kaupunkia, reilu 100 kilometriä Pariisista lounaaseen.

Linnan alueella sijaitsee myös myyttisen Leonardo Da Vincin hauta. Linna on myös ulkopuolelta tarkasteltuna näkemisen arvoinen, mutta varsinkin täman linnan tutkimiseen sisäpuolelta, kannattaa varata myös aikaa.

Alhambra – Mauriaikainen kuninkaiden palatsi

Espanjan Granadassa sijaitse Alhambra on mauridynastian kuninkaiden palatsi. Tämä oli Espanjan viimeinen muslimidynastia, ja se hallitsi Granadaa ja Etelä-Espanjaa 1200-luvun alusta 1400-luvun loppuun.

Malagaa, Sevillaan tai varsinkin Etelä-Espanjan rannoilla matkaaville Alhambra toimii oikein hyvänä matkaa tasapainottavana kulttuurikohteena.

Branin linna – Drakula-linna Romaniassa

Branin linna sijaitsee Romanian Translivaniassa ja se tunnetaan erityisesti Drakulan linnana. Tämän myötä se on matkailijoille koko Romanian suosituimpia kohteita.

Aikalailla keskellä Romaniaa sijaitse linnoitus valmistui 1300-luvun lopulla. Lähin linnaa sijaitseva merkittävä kaupunki on Brasov ja matkaa pääkaupunki Bukarestiin on vajaa 200 kilometriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *