Kyproksen kaupungit ja lomakohteet

Kypros on varsin pieni Välimeren saarivaltio, jossa on kuitenkin useampia kaupunkeja ja pienempiä rantakyliä, joista lomakohteensa valita. Kypros on suosittu rantalomakohde, mutta saarella on tarjottavanaan myös Antiikin aikoihin asti ulottuva historiansa.

Kartta kypros

Nikosia (pääkaupunki)

Reilun 200 000 asukkaan Nikosia on Kyproksen pääkaupunki ja myös suurin kaupunki, muttei kuitenkaan kuuluu kaikkein suosituimpiin lomakohteisiin. Se on monella tavalla saaren tärkein keskus, mutta sijaitsee saaren keskiosassa pidemmällä rannikolta, rajautuen Pohjois-Kyprokseeen.

Limassol

Noin 150 000 asukkaan Limassol on Kyproksen toiseksi suurin kaupunki ja tärkein satamakaupunki. Limassol on kohde, jossa rantalomaa voi viettää keskikokoisen kaupungin palveluita ja mahdollisuuksia hyödyntäen.

Larnaka

Larnaka on noin 50 000 asukkaan kaupunki Kyproksen kaakkoisosassa. Larnakassa sijaitsee myös Kyproksen suurin lentokenttä. Sillä on kuitenkin pitkä historia, alueella on asumisen merkkejä jo 6000 vuoden takaa. Larnaka jakautuu vahvasti historiallisempaan alueeseen ja hotellin valtaamaan ranta-alueeseen.

Pafos

Reilun 30 000 asukkaan Pafos on Länsi-Kyprosen suurin kaupunki ja siellä on myös Kyproksen toinen päälentokenttä. Pafos on vahvasti turismista riippuvainen kaupunki, mutta mainioiden rantojen ohella se tarjoaa sinne matkaaville myös antiikin historiaa. Myyttien mukaan jumalatar Afrodite syntyi meren kuohuista Pafoksessa. Lapsille Pafosilla on tarjolla myös laaja vesipuisto.

Aiya Napa

Aiya Napa on yöelämästään ja rannoistaan tunnettu kylä Länsi-Kyproksella. Se on suosittu kohde biletyshenkisille matkaajille, muttei pelkästään heille vaan rauhallisemmankin rantaloman vietto on mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *