Liettuan kaupungit ja matkakohteet

Liettua on Baltian maista suurin, mutta Suomesta katsottuna myös kaikkein kaukaisin. Sen suurimpiin kaupunkeihin: Vilnaan ja Kaunasiin on suoria lentoja Suomesta ja ne soveltuvat hyvin matkakohteeksi pitkälle viikonlopulle. Näiden kahden kaupungin ohella Liettuassa on kuitenkin joitain muitakin näkemisenarvoisia kaupunkeja ja nähtävyyksiä.

Liettuan kartta

Vilna

Pääkaupunki Vilna on myös Liettuan suurin kaupunki ja siellä asuu reilu puoli miljoonaa asukasta. Helsingistä Finnair tarjoaa Vilnaan suoria lentoja. Kaupunki on hyvä kaupunkilomakohde ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan se on kesällä.

Lomailijalle tärkeimpi kaupunginosia lienevät vanhakaupunki, keskustan uudet osat ja boheemi Užupis joen itäpuolella. Yksittäisistä nähtävyyksistä näkemisenarvoisia on ainakin Gediminasin linnoitus

Kaunas

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja se on mukava keskikokoinen kaupunki, jonka asukasluku on reilu 300 000 asukasta. Kaunas on myös historiallisesti hansakaupunki. Ryanair aloitti suorat lennot Kaunasiin Helsingistä syksyllä 2021.

Kaunasin vanha keskusta on suhteellisen tiivis, mutta nähtävää on kuitenkin pariksi päiväksi ja historia on keskustassa mukavasti läsnä. Historian ohella keskisuurena kaupunkina Kaunas on myös suhteellisen hyvä ostostarjonta ja hintataso on Suomeen verrattuna halvempi.

Klaipeda

Klaipeda on Liettuan kolmanneksi suurin kaupunki ja selkeästi suurin rantakaupunki. Klaipedaan ei kuitenkaan ole tarjolla lentoja Suomesta, vaan sinne pitää matkustaa esimerkiksi Kaunasin tai Riian kautta. Klaipedassa itsessään ei kuitenkaan ole lomailijan näkökulmasta erityisen paljon nähtävää.

Palanga

Palanga eli ”Liettuan Riviera” on pikkukaupunki rannikolla hieman Klaipedasta etelään. Kesäkaudella se voi olla oikein mukava ja myös edukas rantalomakohde.

Kuurinkynnäs

Kuurinkynnäs on hyvin pitkä ja kapea niemi, jonka alueen Venäjä ja Liettua jakavat kapea niemenkaistale. Se on varsin ainutlaatuinen luontokohde, jonka dyynit ja idylliset pikkukylät ovat näkemisen arvoisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *