Lontoon jalkapallostadionit

Lontoossa on useita valioliigajoukkueiden ja alemmilla sarjatasoilla pelaavien seurojen stadioneita ja tietysti ”kansallisstadion” Wembley. Alla lista ja kartta Lontoon stadioneista.

Lontoon jalkapallostadionit kartta

Wembley

Wembley on Lontoon suurin jalkapallostadion ja toimii Englannin maajoukkueen tärkeimpänä kotikenttänä. Stadionilla pelataan kuitenkin myös mm FA cupin ja liigacupin finaalit. Nykyisen Wembleyn kapasiteetti jalkapallotteluissa on 90 000 katsojaa. Wembley on myös yksi 2021 EM-kisojen pelipaikka ja siellä pelataan myös kisojen finaali.

Lontoon Olympiastadion (West Ham)

London Stadium rakennettiin vuoden 2012 olympialaisia varten, mutta toimii nykyään ennen kaikkea valioliigassa pelaavan jalkapallojoukkue West Hamin kotistadionina. Nykyään stadionin kapasiteetti on 60 000.

Emirates Stadium (Arsenal)

Emirates Stadium on Arsenalin kotikenttä. Kapasiteetti on hieman päälle 60 000 katsojaa ja se on yksi valioliigan suurimmista stadioneista. Se valmistui vuonna 2006 ja se sijaitsee Pohjois-Lontoossa.

Tottenham Hotspur Stadium

Tottenham Hotspur Stadium on vuonna 2019 valmistunut valioliigajoukkue Tottenhamin uusi stadion varsin kaukana Pohjois-Lontoossa. Stadionin kapasiteetti on 62 000 katsojaa.

Stamford Bridge (Chelsea)

Stamford Bridge on valioliigajoukkue Chelsean kotistadion Länsi-Lontoossa. Stadionin kapasiteetti on noin 42 000 katsojaa. Lähin metroasema on Fulham Broadway.

Selhurst Park (Crystal Palace)

Valioloiigajoukkue Crystal Palacen kotikenttä Selhurst Parkin kapasiteetti on 25 000 katsojaa. Se sijaitsee Etelä-Lontoossa. Metro ei kulje stadionille, mutta junalla pääsee lähelle.

Crawen Cottage (Fulham)

Crawen Cottage on valioliigajoukkue Fulhamin kotistadion Länsi-Lontoossa lähellä Stamford Bridgeä. Sen kapasiteetti on noin 25 000.

Brentford Community Stadium (Brentford)

Brentford Community Stadium on kaudeksi 2021-2022 valioliigan nousseen Brentfordin kotistadion. Pienehkö noin 17 000 katsojan stadion sijaitsee melko kaukana keskustan länsipuolella.

Loftus Road (QPR)

QPR:n kotistadionin Loftus Roadin kapasiteetti on noin 18 500 katsojaa. Se sijaitsee Länsi-Lontoossa

The Den (Millwal)

The Den on Millwalin kotistadion Lontoon keskustan kaakkoispuolella, kapasiteetti on hieman päälle 20 000 katsojaa.

The Valley (Charlton)

The Valley on Charltonin kotistadion joen eteläpuolella kaukana keskustan länsipuolella.

Brisbane Road (Leyton Orient)

Brisbane Road on Leyton Orientin kotikenttä Pohjois-Lontoossa. Kapasiteetti on hieman alle 10 000 katsojaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *