Madridin jalkapallostadionit ja -joukkueet

Madrid Espanjan tärkein kaupunki ja kahden tunnetuimmat joukkueen ohella kaupungissa ja sen ympäristössä on myös useampia muita jalkapallostadioneita.

Madrid jalkapallojoukkueet ja -stadionit kartta

Santiago Bernabéu (Real Madrid)

Santiago Bernabéu on Madridin menestyneimmän jalkapallojoukkue Real Madridin kotistadion. Yli 80 000 yleisökapasiteetillaan se on koko Espanjan toiseksi suurin stadion. Se sijaitsee muutamia kilometrejä Madridin keskustan pohjoispuolella. Metrolinja 10 kulkee stadionille ja pysäkki on nimetty stadionin mukaan Santiago Bernabéuksi.

Metropolitano Stadium (Atletico Madrid)

Mettropolitano Stadium on Madridin toisen suurimman jalkapallojoukkue Atletico Madridin kotikenttä. Stadionille mahtuu melkein 70 000 katsojaa. Se sijaitsee Madridin länsilaidalla. Lähin metroasema on linjan 7 Las Musas.

Campo de Fútbol de Vallecas (Rayo Vallecano)

Campo de Fútbol de Vallecas on Madridin pienemmän ja vähemmän tunnetun, mutta usein pääsarjassa pelanneen Rayo Vallecanon kotistadion. Pienehkölle stadionille mahtuu noin 15 000 katsojaa. Stadionin vieressä sijaitsee Madridin metrolinja 1:n asema Portazgo.

Coliseum Alfonso Pérez (Getafe)

Coliseum Alfonso Pérez on 2000-luvulla menestyksekkäämmäksi nousseen Madridin lähijengin Getafen kotikenttä. Stadionille mahtuu noin 17 000 katsojaa. Lähin metroasema on linjan 12 Estación de Los Espartales.

Estadio Municipal de Butarque (CD Leganés)

Estadio Municipal de Butarque on toisella sarjatasolla pelaavan Madridin lähiöjoukkueen Leganésin kotistadion, jonne mahtuu noin 12 000 katsojaa. Stadionin lähin juna-asema on Leganés Central ja lähin metroasema on Zarzaquemada.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *