Montenegron rantakohteet: Budva, Tivat ja muut

Montenegro on noin 600 000 asukkaallaan yksi Balkanin ja koko Euroopan pienimmistä valtioista. Montenegro on kuitenkin mielenkiintoinen matkakohde erityisesti sen rantojen ansiosta. Pienellä valtiolla on reilun 100 kilometrin verran mielenkiintoista rantaviivaa Adrianmereen. Tärkeimpiä kohteita ovat Buda ja Tivat, mutta maassa on muutamia potentiaalisia pienempiäkin kohteita.

Budva

Budva on noin 15 000 asukkaan kaupunki keskellä Montenegron rannikkoa ja se on tärkein Montenegron turismikeskus. Budvassa on kesäkaudella myös varsin eläväinen yöelämä. Budvassa on myös pieni pittoreski vanha kaupunki. Budvan pitkä rannat jatkuvat kuitenkin kilometrejä Budvan kaupungin ydinalueiden ulkopuolelle. Tunnetuimpia ja keskeisimpiä rantoja ovat Slovenska ja Becici. Ehkä tunnetuin ranta hieman pidemmällä sijaitseva Jaz Beach.

Tivat

Tivat on myös noin 15 000 asukkaan kaupunki maan pohjoisosassa suojaisen Kontorin lahden rannalla ja on Montenegron toiseksi tärkein rantakohde. Porto Montegron satamasta löytyy myös varsin hulppeita jahteja ja uudistettu satama on sellainen, jota moni ehkä Montenegrossa olettaisi näkevänsä. Näiden alueiden ulkopuolella ja muutenkin myös Tivat on suomalaisesta näkökulmasta varsin sopuhintainen matkakohde.

Ulcinj

Ulcinj on pienempi Montenegron rantakohde maan eteläosassa lähellä Albanian rajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *