Ranskan kauneimmat linnat ja palatsit

Ranska on Euroopan maista suosituimpia matkakohteita ja historiasta kiinnostuneille maalle on tarjota lukuisia kauniita linnoja ja linnoituksia (ranskaksi Château).

Château de Chantilly

Château de Chantilly on mainio kohde Pariisiin matkaaville, jotka haluavat suunnatta nopeasti hieman kaupungin ulkopuolelle. Se sijaitsee noin 40 kilometriä Pariisin keskustasta pohjoiseen Chantillyn kaupungissa. Linnassa sijaitseva taidemuseo Musée Condé kuuluu myös jopa koko Ranskan tärkeimpiin taidekokoelmiin.

Château de Fontainebleau

Château de Fontainebleau on toinen hyvä päivämatkakohde Pariisista. Renessanssiajan palatsi sijaitsee reilu 50 kilometriä Pariisin eteläpuolella keskellä vanhaa kuninkaallista metsästyspuistoa. Se on kuulunut UNESCO:n maailmanperintökohteisiin 1980-luvun alusta lähtien.

Versaillesin palatsi

Versailles on varmasti Ranskan ja koko Euroopan tunnetuimpia palatsikokonaisuuksia ja hyvin suosittu matkakohde, joka sijaitsee vain 20 kilometriä Pariisin lounaispuolella. Ranskan kuninkaan barokkipalatsi rakennettiin melkein 500 vuotta sitten ja on edelleen aikakautensa tärkeimpiä symboleita.

Versaillesin palatsi

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel on itse asiassa Normandiassa sijaitseva luostarisaari, mutta tätä faktaa tuntemattomalle se näyttää kyllä linnoitukselta. Se kuuluu Pohjois-Ranskan tunnetuimpiin nähtävyyksiin ja on kuulunut UNESCO:n maailmanperintökohteiden luetteloon vuodesta 1979 lähtien. Voimakkaan vuorovesi-ilmiön takia se on tosiaan osan ajasta pelkkä saari.

Château d’Amboise

Château d’Amboise on Loiren laakson kauneimpia linnoja. Se sijaitsee Loiren varralle Amboisen pikkukaupungissa. Moniin muihin linnoihin verrattuna se ei ole irtonainen kokonaisuutensa vähän hyvin keskellä Amboisen kaupunkia.

Château de Chenonceau

Château de Chenonceau on myös yksi Loiren laakson tärkeimpiä linnoja. Se sijaitsee Cher-joen varrella 20 kilometriä Toursin kaupungista.

Château Comtal de Carcassonne

Lautapelille nimensä antanut Carcassonnen linnoitus sijaitsee Etelä-Ranskassa Toulousen ja Montpellierin kaupunkien puolivälissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.