Rantaloma Bulgariassa – Sunny Beach ja Kultahietikko muut

Bulgarian edulliset rantalomakohteet ovat jo vuosia olleet myös suomalaisten suosiossa. Selvästi tunnetuimat kohteet ovat Sunny Beach ja Kultahietikko, mutta Mustanmeren rannikolla on muutama pienempikin paikka. Bulgarian rantakohteet ovat myös Euroopan edullisimpia vaihtoehtoja rantalomalle.

Sunny Beach

Sunny Beach on nimenomaan rantalomakohde Mustanemeren rannalla Burgasin kaupungin pohjoispuolella. Kyseessä on nimenomaan turistelle rakennettu rantakohde, jossa ei ole juuri ollenkaan paikallista asutusta. Ranta-alue on noin kahdeksan kilometriä pitkä ja keskimäärin reilu 100 metriä leveä. Sunny Beach soveltuu kuitenkin rantalomakohteeksi vain kesäkaudella sillä syyskuun alkupuolelta toukokuuhun alueella ei ole varsinaisia rantailmoja.

Melko loivan rantansa puolesta se sopii hyvin myös lapsiperheille ja alueilta löytyy esimerkiksi vesipuisto Aquapark. Sunny Beachillä on kuitenkin tarjolla myös yöelämää joten se sopii rantakohteeksi myös bilettäjille.

Kultahietikko

Kultahietikko on toinen Bulgarian tunnetuista rantakohteista ja sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Varnan kaupungista. Vajaa 5 kilometriä pitkä ranta on ranta on saanut nimensä hiekan kullankeltaisesta väristä. Myös Kultahietikon alueella sijaitsee vesipuisto (Aquapolis).

Kultahietikko on Sunny Beachiin verrattuna hieman pienempi, mutta rauhallisempi ja yöelämän suhteen hiljaisempi.

Varna

Varna on Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki ja 300 000 asukkaallaan se on Mustanmeren suurin kaupunki ja siellä on myös Bulgarian kolmanneksi suurin lentokenttä. Varnassa on hiekkarantoja, mutta se on myös keskikokoinen kaupunki, jossa on hieman enemmänkin tekemistä ja näkemistä.

Burgas

Burgas on Bulgarian neljänneksi suurin kaupunki ja noin 200 000 asukkaallaan Mustanmeren toiseksi suurin kaupunki. Siellä on myös Bulgarian toiseksi suurin lentokenttä. Varnan tapaan se on pelkkää rantalomakohdetta enemmän myös kaupunki.

Nessebar

Nessebar on historiallinen Unescon maailmanperintökohde hieman Sunny Beachin eteläpuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.