Ruotsin parhaat laskettelukeskukset

Useimmat Ruotsin parhaista laskettelukeskuksista sijaitsevat maan länsiosassa lähellä Norjan rajaa.

Åre

Åre on varmastikin Ruotsin tunnetuin hiihtokeskus. Se sijaitsee pohjoisemmassa Ruotsissa lähellä Norjan rajaa, Suomeen verrattuna Vaasan korkeudella. Suuressa laskettelukeskuksessa on tarjolla rinteitä kaiken tasoisille laskijoille, mutta myös monenlaista muuta aktiviteettia. Muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitsee Åre-Östersundin lentokenttä, jonne voi lentää lähinnä Tukholman kautta.

Järvsö

Järvsö sijaitsee muutamia kymmeniä kilometrejä rannikkokaupunki Hundiksvallista länteen. Se on ollut suosittu hiihtokeskus erityisesti lapsiperheille.

Sälen

Sälen on rinteiden määrä katsottaessa Ruotsin suurin hiihtokeskuskeskittymä, jossa sijaitsee useampikin itsenäinen hiihtokeskus. Sälenin rinteet ovat pääosin kuitenkin suhteellisen loivia, eikä se välttämättä ole paras mahdollinen matkakohde kokeneimmille laskijoille. Sälen sijaitsee lähellä Norjan rajaa Suomeen verrattuna Porin korkeudella.

Idre

Idren hiihtokeskus sijaitsee lähellä Norjan rajaa vajaa 100 kilometriä Sälenin hiihtokeskuksen pohjoispuolella.

Riksgränsen

Riksgränsen sijaitsee Ruotsin pohjoisimmassa osassa Norjan rajalla.

Vemdalen

Vemdalen on yksi Ruotsin suurimpia talvilomakohteita, mutta se muodostuu itse asiassa kolmesta erillisestä hiihtokeskuksesta: Björnrikestä, Vemdalskaletista ja Klövsjö / Storhognasta.

Ruotsin hiihtokeskukset kartalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *