Parhaat syksyn rantalomakohteet Euroopassa

Elokuun loppuun asti Euroopassa on hyvin paljon potentiaalisia rantalomakohteita. Tässä kuitenkin Euroopan rantalomakohteita, joissa rantaloman pitäisi onnistua pidemmälle syksyynkin asti.

Parhaat Euroopan syksyn rantalomakohteet

Algarve

Algarve on varmaankin Portugalin tunnetuin rantalomakohde. Käytännössä Algarve viittaa laajaan alueeseen Etelä-Portugalissa Tunnetuimpia rantoja ovat mm. Praia da Marinha, Praia Dona Ana, Praia da Falésia ja Praia da Rocha. Kuten tästä voi ehkä päätellä, Praia on portugaliksi ranta.

Aurinko paistaa yli 300 päivää vuodesta, mutta pelkän rannalla makailun ohella monenlaista muutakin on tarjolla. Se on esim. hyvä kohde golfista kiinnostuneille. Kaikkein suurimpia kaupunkeja ovat Loulé, Faro ja Portimão. Farossa sijaitsee alueen kansainvälinen lentokenttä, jonne useimmat alueelle lomailemaan lähtevät laskeutuvat.

Calabria

Calabria on Manner-Italian eteläisin alue ja siellä kesä kestää pidempään kuin missään muualla. Calabrian tunnetuin ja kuvauksellisin rantakohde on Tropea länsirannikolla. Se on viiden tuhannen asukkaan kylä upealla hiekkarannalla. Mutta Calabriassa on paljon rantalomaan soveltuvia paikkoja kuten Scilla lähellä Sisiliaa ja Calabrian pääkaupunki Reggio di Calabriaa, Pizzo länsirannikon keskivaiheilla sekä Soverato lähellä Catanzaron kaupunkia.

Parhaat Syksyn rantalomakohteet

Calabriassa ei tosin ole suuria lentokenttiä, jonne olisi suoria lentoja Suomesta. Calabrian päälentokenttä sijaitsee Lamezia Termenessä keskellä Calabrian länsirannikkoa lähellä Tropeaa. Helpoiten sinne lentää usein Rooman tai Milanon kautta.

Kreeta

Kreikan suurin saari Kreeta tarjoaa rantalomamahdollisuuksia pitkälle syksyyn. Saaren suurin kaupunki Heraklion eri ole tunnettu rantakohde, mutta toiseksi suurimman kaupungin Hanian ympäristöstä löytyy ja paljon hyviä rantoja. Muita potentiaalisia paikkoja rantalomalle ovat etelärannikolla Ierapetra ja pohjoisrannikolla Agios Nikolaos.

Parhaat syksyn rantalomakohteet

Kypros

Itäisen Välimeren Kypros tarjoaa lämpimiä säitä pitkälle syksyyn. Kyproksen suuremmista kaupungeista Larnakan ja Pafosin ympäristössä on tarjolla pitkiä hiekkarantoja ja näissä kaupungeissa sijaitsee myös kansainvälinen lentokenttä. Kyproksen bilehenkisempänä rantalomakohteena tunnetaan saaren itäosan Aiya Napa.

Syksyn parhaat rantalomakohteet: Kypros

Mallorca

Mallorca on Baleaarien saarista keskimmäisin ja suurin sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan. Mallorca on tietysti myös Espanjan koko Euroopan tunnetuimpia rantalomakohteita, joka tarjoaakin monenlaisia vaihtoehtoja sinne matkaavalle. Palma on keskisuuri kaupunki, jossa voi viettää myös kaupunkilomaa, mutta rantojakin on sen ympäristössä tarjolla. Mallorcan saari kuitenkin tunnetaan erityisen hyvin juuri hiekkarannoistaan, joista löytyy paikkoja sekä bilehenkisille että rauhallista rantamenoa etsiville. Saaren tunnetuimpia rantakohteita ovat mm. Cala Ratjada, Cala Moraia ja Puerto Pollensa.

Malta

Malta on pikkuruinen saarivaltio Välimerellä, jossa on vähemmän hiekkarantoja, mutta saaren kallioisemmilla rannoilla voi hyvin viettää rantalomaa pitkälle lokakuuhun asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *