Wieliczkan suolakaivos – Krakova Puola

Wieliczkan suolakaivos on Puolassa, lähellä Krakovan kaupunki sijaitseva nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kaivos on ollut Unescon maailmanperintökohteiden joukossa vuodesta 1978 lähtien ja kuuluukin 12:n ensimmäisen maailmanperintökohteeseen. Kokonaisuudessaan historian aikana kaivettuja tunneleita on yli 300 kilometriä, joten turistina kaivoksessa voi kiertää oppaan johdolla vain hyvin pienen osan kokonaisuudesta.

Wieliczka suolakaivos Krakova

Suolakaivos oli toiminnassa 1200-luvulta aina vuoteen 2007 asti. Tosin kaupallinen kaivostoiminta loppui tulvaongelman takia jo 1996. Kaivoksen tunnelit ulottuvat pisimillään yli 300 metrin syvyyteen asti, tosin turistit pääsevät vain noin 100 metrin syvyyteen asti. Kaivostoiminnan historian esittämisen ohella kaivoksessa on myös iso määrä varsin taidokkaasti tehtyjä suolaveistoksia.

Kaivos sijaitsee melko lähellä Krakovaa, noin 15 kilometriä sen keskustasta kaakkoon. Monet toimijat järjestävät kuljetuksia Krakovan keskustasta suolakaivokselle, mutta sinne on myös mahdollista kulkea melko helposti ja erittäin halvalla käyttämällä Krakovan julkisista liikennettä. Lähin juna-asema Wieliczka-Rynek-Kopalnia ja matka keskustasta kestää parisen kymmentä minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.