New Yorkin lentokentät – John F. Kennedy, Newark ja LaGuardia

New Yorkia palvelee kolme merkittävää lentokenttä. Näistä suurin on John F. Kennedy, toiseksi suurin on naapurikaupunki Newarkin kenttä ja pienin LaGuardian kenttä.

John F. Kennedyn lentokenttä (JFK)

New Yorkin suurin kenttä on nimetty entisen presidentti John F. Kennedyn mukaan. Se on koko USA:n kuudenneksi suurin lentokenttä ja sen kautta kulki vuonna 2019 noin 62 miljoonaa matkustajaa. Muihin New Yorkin kenttiin ja moniin muihin Amerikan suurimpiin lentokenttiin verrattuna John F. Kennedy on kuitenkin erityisen tärkeä kansainvälisen lentoliikenteen solmukohta.

Suomesta lentoja kentälle tarjoaa Finnair. Lentokenttä sijaitsee Queensin kaupunginosassa. Etäisyys Manhattanille on reilu 20 kilometriä. Taksi Manhattanille maksaa 52 dollaria ja matka kestää ruuhkista riippuen 40 – 60 minuuttia.

Newarkin lentokenttä (Liberty)

Newarkin lentokenttä (Newark Liberty) on toiseksi tärkein New Yorkia ja sen ympäristöä palveleva lentokenttä. Se sijaitsee nimensä mukaisesti New Yorkin hallinnollisten rajojen ulkopuolella Newarkissa New Jerseyssä noin 15 kilometriä Manhattanista länteen. Helsingistä ei kuitenkaan ole suoria lentoja Newarkin kentälle. Taksimatka Manhattanille kestää tyypillisesti 30-40 minuuttia.

LaGuardia

New Yorkin lentokentistä LaGuardia pienin ja se on nimetty New Yorkin entisen pormestarin Fiorello H. La Guardian mukaan. Kenttä sijaitsee Queensissä viitisentoista kilometriä Manhattanilta koilliseen. LaGuardian kenttä palvelee kuitenkin vain Pohjois-Amerikassa lennettäviä reittejä.