New Yorkin lentokentät – John F. Kennedy, Newark ja LaGuardia

Nee Yorkia palvelee kolme merkittävää lentokenttä. Näistä Suurin John F. Kennedy, toiseksi suurin on naapurikaupunki Newarkin kenttä ja pienin LaGuardian kenttä.

John F. Kennedyn lentokenttä

New Yorkin suurin kenttä on nimetty entisen presidentti John F. Kennedyn mukaan. Se on koko USA:n kuudenneksi suurin lentokenttä ja sen kautta kulki vuonna 2018 noin 60 miljoonaa matkustajaa. Muihin New Yorkin kenttiin ja moniin muihin Amerikan suurimpiin lentokenttiin verrattuna John F. Kennedy on kuitenkin vielä erityisen tärkeä kansainvälisen lentoliikenteen solmukohta.

Suomesta lentoja kentälle tarjoaa Finnair. Lentokenttä sijaitsee Queensin kaupunginosassa. Etäisyys Manhattanille on reilu 20 kilometriä. Taksi Manhattanille maksaa 52 dollaria ja matka kestää ruuhkista riippuen 40 – 60 minuuttia.

Newarkin lentokenttä (Liberty)

Newarkin lentokenttä (Newark Liberty) on toiseksi tärkein New Yorkia ja sen ympäristöä palveleva lentokenttä. Se sijaitsee nimensä mukaisesti New Yorkin hallinnollisten rajojen ulkopuolella Newarkissa New Jerseyssä noin 15 kilometriä Manhattanistä länteen. Helsinginstä ei kuitenkaan ole suoria lentoja Newarkin kentälle. Taksimatka Manhattanille kestää tyypillisesti 30-40 minuuttia.

LaGuardia

New Yorkin lentokentistä pienin ja se on nimetty New Yorkin entisen pormestarin Fiorello H. La Guardian mukaan. Kenttä sijaitsee Queensissä viitisentoista kilometriä Manhattanilta koillisene. LaGuardian kenttä palvelee kuitenkin vain Pohjois-Amerikassa lennettäviä reittejä.