Nizzan lentokenttä (Côte d’Azur Airport)

Nizzan lentokenttä (Aéroport Nice Côte d’Azur) on Ranskan kolmanneksi lentokenttä ja suurin lentokenttä Pariisin metropolialueen ulkopuolella. Se toimii tärkeimpänä lentokenttänä paljon turisteja keräävälle Rivieran alueelle. Nizzan lentokenttä toimii siis myös laskeutumispaikkana jos haluaa matkustaa esimerkiksi Monacoon tai Cannesiin.

Lentokenttä muodostuu kahdesta terminaalista. Vuonna 2022 kautta kentän kautta kulki noin 12 miljoonaa matkustajaa. Lentokenttä toimii tärkeänä hubina erityisesti Air Francelle sekä halpalentoyhtiö Easyjetille. Nizzan ja Helsingin välillä lentoja tarjoavat Finnair ja Norwegian. Toukokuusta 2023 myös Tampereelta on suoria lentoja Nizzaan.

Lentokentältä Nizzan keskustaan

Lentokenttä sijaitse hyvin lähellä Nizzan keskustaa vai noin viiden kilometrin päässä siitä. Pitkään ainoa joukkoliikennevaihto lentokentältä keskustaan oli bussi, mutta vuoden 2018 lopulla Nizzan raitiovaunuverkostoa laajennettiin lentokentälle asti ja se pysähtyy molemmissa terminaaleissa. Taksimatkan kentältä Nizzan keskustaan tulisi maksaa 20-30 euroa.

Nizzan raitiovanut

Nizzan lentokentän lähellä on myös rautatieasema Gare de Nice-Saint-Augustin, josta kulkee junia  Monacoon ja Italian rajalle sekä länteen Cannesin päin. Asema sijaitsee noin puolen kilometrin päässä lentokentästä ja voi kävelläkin. Juna on usein hyvä vaihtoehto jos on matkaamassa Rivieran muihin kohteisiin. 

Suoraan lentokentältä kulkee kuitenkin myös busseja muihin Rivieran kohteisiin kuten Monacoon, Cannesiin ja Antibesiin.