Oslon lentokenttä (Gardermoen)

Oslon lentokenttä on Norjan suurin ja Pohjoismaiden toiseksi suurin kenttä. Vuonna 2019 kentän kenttä kulki noin 28 miljoonaa matkustajaa. Tämä johtuu osittain siitä, että Norjassa tehdään paljon maan sisäisiä lentoja ja Oslosta on luonnollisesti paljon lentoja Norjan muille suurimmille lentokentille, kuten Trondheimiin, Bergeniin, Stavangeriin, Tromssaan, Bodøøn ja Aalesundiin. Lentokenttä luonnollisesti tärkeä hubi halpalentoyhtiö Norwegianille.

Kentältä on kuitenkin lentoja myös kaikkiin Euroopan merkittäville lentokentille ja moniin paikkoihin Euroopan ulkopuolelle. Helsingistä Osloon lentävät Finnair, Norwegian ja SAS.

Oslon lentokenttä kartta

Sijainti ja siirtyminen Oslon keskustaan

Lentokenttä sijaitsee melko kaukana Oslon kaupungin koillispuolla. Matkaa kaupungin keskustaan on noin 35 kilometriä.

Oslon lentokenttäjuna

Lentokentällä on juna-asema, josta kulkee junia Osloon noin 10 minuutin välein. Junalla matka-aika keskustaan on vain noin 20 minuuttia. Jokatoinen juna jatkaa päärautatieaseman jälkeen matkaa vielä keskustan läpi Drammeniin kaupungin länsiosiin. Varsinaisen lentokenttäjunan ohella myös Norjan rautatiet liikennöivät paikallisjunia Osloon

Kentältä kulkee myös lentokenttäbusseja, joilla matka keskustaan on noin 45 minuuttia ja yhdensuuntainen lippu maksaa 179 norjan kruunua, menopaluu 260 kruunua.

Koska Oslon lentokenttä sijaitsee melko kaukana keskustasta, on lentokentän alueella useitakin eri hotelleja. Kalleimmasta päästä ovat esimerkiksi Radissonin hotellit.