Pariisin lentokentät: Charles de Gaulle(CDG) ja Orly

Pariisissa on kaksi merkittävää lentokenttää, jonne on reittilentoja Suomesta. Suurempi lentokenttä on Pariisin pohjoispuolella sijaitseva Chareles de Gaulle (CDG). Pariisin toiseksi suurin lentoasema on eteläpuolella sijaitseva Orly. Lisäksi kauempana Pariisin koillispuolella sijaitsee vielä selvästi pienempi, lähinnä joidenkin halpalentoyhtiöiden käyttämä Beauvaisin lentokenttä.

Pariisin lentokentät kartalla

Charles de Gaulle(CDG) ja matka Pariisin keskustaan

Charles de Gaulle (CDG) joskus myös sijaintipaikkansa mukaan Roissy, on Ranskan suurin ja Euroopan toiseksi suurin lentokenttä.
Vuonna 2019 Charles de Gaullen kautta kulki noin 76 miljoonaa matkustajaa.

Ennen kaikkea kentän koon, mutta myös muutamia vuosia sitten Ranskassa tapahtuneiden terroritekojen takia Charels De Gaulle ei ole kaikkein sujuvimpia paikkoja vaihtaa koneesta toiseen. Kenttä koostuu kokonaisuudessaan kolmesta eri terminaalista. Lentokentän omilla sivuilla minimivaihtoajaksi mainitaan 70 minuuttia jos lennot saapuvat ja lähtevät samasta terminaalista ja 90 minuuttia jos pitää vaihtaa terminaalista toiseen.

Kenttä sijaitsee noin 25 kilometriä Pariisin keskustasta koilliseen. Lentokentältä pääsee keskustaan ehkä kaikkein näppärimmin
RER B -lähijunalla. Juna pysähtyy usealla asemalla Pariisin keskustan tuntumassa. Eniten vaihtomahdollisuuksia eri metrolinjoille on kuitenkin Gare du Nordilla ja Châtelet – Les Hallesissa. Junia kulkee 10-20 minuutin välein ja matka keskustaan kestää noin puoli tuntia ja maksaa reilu 10 euroa.

RoissyBus-lentokenttäbusseja liikennöi myös lentokentän ja Pariisin keskustan pohjoisosassa sijaitsevan Operan välillä. Taksi kentältä keskustaan maksaa 50 euroa. Lentokentältä voi myös varata taksin etukäteen netistä.

Orlyn lentokenttä ja matka Pariisin keskustaan

Orlyn lentokenttä on myös koko Ranskan toiseksi suurin lentokenttä ja koko Euroopan mittakaavassakin suurimpia lentokenttiä. Vuonna 2019 sen kautta kulki noin 32 miljoonaa matkustaja. Ranskan sisäisessä lentoliikenteessä se on maan vilkkain lentokenttä.

Lentokenttä sijaitsee noin 15:ta kilometrin päässä Pariisin keskustasta, Val-de-Marnen esikaupunkialueella. Lentokenttä muodostuu kahdesta eri terminaalista (eteläinen ja läntinen). Lentokentän oma Orlyval-niminen minimetro yhdistää sen Pariisin lähijunajärjestelmä RER:in linjaan B. Orlyn viereinen asema on nimeltään Antony. Kyseessä on sama linja joka yhdistää Charles de Gaullen keskustaan, eli Pariisin kahden lentokentän välillä on myös suora junayhteys.

Kaikkein halvin yhteys Orlyn kentältä Pariisin keskustaan on lentokenttäbussi OrlyBus.

RER B kartta

Taksi Orlylta Pariisin keskustaan

Taksi Orlyn kentältä keskustaan maksaa tyypillisesti 30-35 € ja se kannattaa ottaa viralliselta taksitolpalta, ellei ole varannut taksia etukäteen. Lentokentältä voi myös varata taksin etukäteen netistä.

Beauvaisin lentokenttä

Beauvaisin lentokenttä on pieni kansainvälinen lentokenttä kaukana Pariisin pohjoispuolella. Matkaa Pariisiin on noin 100 kilometriä ja se toimii tärkeänä Ryanairin lentokenttänä.