Pariisin lentokentät: Charles de Gaulle ja Orly

Pariisissa on kaksi merkittävää lentokenttää, jonne on reittilentoja Suomesta. Suurempi lentokenttä on Pariisin pohjoispuolella sijaitseva Chareles de Gaulle (CDG). Pariisin toiseksi suurin lentoasema on eteläpuolella sijaitseva Orly. Lisäksi kauempana Pariisin koillispuolella sijaitsee vielä selvästi pienempi, lähinnä joidenkin halpalentoyhtiöiden käyttämä Beauvaisin lentokenttä.

Pariisin lentokentät kartalla

Charles de Gaulle(CDG)

Charles de Gaulle joskus myös sijaintipaikkansa mukaan Roissy, on Ranskan suurin ja Euroopan toiseksi suurin lentokenttä.
Vuonna 2018 Charles de Gaullen kautta kulki noin 72 miljoonaa matkustajaa. Ennen kaikkea kentään koon, mutta myös muutamia vuosia sitten Ranskassa tapahtuneiden terroritekojen takia Charels De Gaulle ei ole kaikkein sujuvimpia paikkoja vaihtaa koneesta toiseen. Kenttä koostuu kokonaisuudessaan kolmesta eri terminaalista.

plan_masse_cdg_vignette

Kenttä sijaitsee noin 25 kilometriä Pariisin keskustasta koilliseen. Lentokentältä pääsee keskustaan ehkä kaikkein näppärimmin
RER B -lähijunalla- Juna pysähtyy usealla asemalla Pariisin keskustan tuntumassa. Eniten vaihtomahdollisuuksia eri metrolinjoille on kuitenkin Gare du Nordilla ja Châtelet – Les Hallesissa. Junia kulkee 10-20 minuutin välein ja matka keskustaan kestää noin puoli tuntia ja maksaa reilu 10 euroa.

RoissyBus-lentokenttäbusseja liikennöi myös lentokentän ja Pariisin keskustan pohjoisassa sijaitsevan Operan välillä. Taksi kentältä keskustaan maksaa 50 euroa.

Orlyn lentokenttä

Orlyn lentokenttä on myös koko Ranskan toiseksi suurin lentokenttä ja koko Euroopan mittakavassakin suurimpia lentokenttiä. Vuonna 2018 sen kautta kulki noin 33 miljoonaa matkustaja. Ranskan sisäisessä lentoliikenteessä se on maan vilkkain lentokenttä.

Lentokenttä sijaitsee noin 15:ta kilometrin päässä Pariisin keskustasta, Val-de-Marnen esikaupunkialueella. Lentokenttä muodostuu kahdesta eri terminaalista (eteläinen ja läntinen). Lentokentän oma Orlyval-niminen minimetro yhdistää sen Pariisin lähijunajärjestelmä RER:in linjaan B. Orlyn viereinen asema on nimeltään Antony. Kyseessä on sama linja joka yhdistää Charles de Gaullen keskustaan, eli Pariisn kahden lentokentän välilä on myös suora junayhteys.

RER B kartta

Kaikkein halvin yhteys Orlyn kentältä Pariisin keskustaan on lentokenttäbussi OrlyBus. Taksi Orlyn kentältä keskustaan maksaa 30-35 €.